Eco, ethische en

duurzame webwinkel

Mijn winkelmandje

Geen producten

Verzendkosten
Totaal

Afrekenen

Livraison offerte
Ons aanbod

Welkom, Aanmelden

Nieuwe klant? Maak uw account aan

4.53 / 5

Bewust leven

Wij zijn ervan overtuigd dat veel mensen graag anders willen consumeren, maar vaak door de bomen het bos niet zien. Hier zetten we daarom enkele belangrijke, populaire en vooral toegankelijke stromingen binnen het bewust leven en consumeren op een rijtje. Of je nu liever focust op een plantaardige dieet, zero waste alternatieven of homeopathie. De producten zijn niet alleen ecologisch, ethisch en sociaal verantwoord maar de fabrikanten durven ook kritisch te kijken naar hun eigen productie- en distributieprocessen. Zo kan jij je ecologische voetafdruk verkleinen op een manier die optimaal binnen jouw levensstijl en interesses past.

Reduce! Reuse! Recycle!

Minder afval produceren hoeft niet moeilijk niet te zijn. Om je badkamer om te toveren tot een zero waste paradijs hebben we een ruim aanbod aan herbruikbare accessoires, kleurrijke solide shampoos van Lamazuma, verfrissende solide tandpasta's, zalige solide zeep en alles voor een zorgeloze zero waste menstruatie. Voor de allerkleinsten zijn er comfortabele wasbare babydoekjes en wasbare luiers van o.a. het speelse merk Cheeky Wipes op de markt. En voor de liefhebbers van een plasticvrij huishouden bieden we een reeks: plasticvrije potjes, hervulbare drinkflessen van o.a. Qwetch en herbruikbare verpakkingen uit bijenwas aan in frisse prints en kleuren. In deze categorie vind je kortom alles om een volledig zero waste huishouden te runnen. Het kan gaan van zelf reinigingsproducten samenstellen met de behulp van La Droguerie Ecologique tot geleidelijk aan trendy plasticvrije accessoires toevoegen aan jouw leven.

Think global, buy local

De leukste verzameling lokale initiatieven en merkjes vind je hier! Toffe producten uit België, Frankrijk of andere Europese landen heb je in één klik in huis. Een heerlijk geurend zeepje uit Zuid-Frankrijk, hippe handgemaakte verpakkingen uit bijenwas van de Brusselse Simonette à Bicyclette of verzorgingsproducten met pure ingrediënten zoals CÎME van eigen bodem. Voor ieder wat wils! Want mooie producten hoeven niet altijd van de andere kant van de wereld te komen.

Vegan en cruelty free

Veganisme zit in de lift dus het aanbod plantaardige, cruelty free en zuivelvrije producten is uitgebreider dan ooit. Vroeger was de keuze misschien beperkt maar tegenwoordig zijn er plantaardige alternatieven voor al jouw persoonlijke favorieten. Naast veganistische voeding kan je hier ook een ruim aanbod aan verzorgingsproducten van o.a. Urtekram en make-up van Avril terugvinden die o.a. niet getest zijn op dieren.

Eerlijk duurt het langst

Wie kiest voor fairtrade koopt producten waar boeren een eerlijke prijs voor krijgen. Dat wil zeggen een prijs die in verhouding staat met de werkelijke productiekosten. Daarnaast moeten fairtrade-producten ook steeds voldoen aan strenge milieu-eisen. Ons gamma fairtrade producten bestaat uit koffie, speelgoed en verzorging van o.a. Melvita met pure én vooral eerlijke ingrediënten.

Natuurlijk remedies

Om kwaaltjes op natuurlijk wijze te bestrijden of om van je huis een oase van rust te maken verzamelden we voor jou zowel de klassiekers van de aromatherapie, lithotherapie en phytotherapie als nieuwigheden zoals hippe diffusers voor etherische oliën van o.a. Pranarom die zeker niet zullen misstaan in jouw interieur.

Er zijn 2366 producten
Er zijn 2366 producten
Onze Merken