Kiemzaad - Broccoli rabe BIO
Een unieke energie- en voedingsbijdrage dankzij het ontkiemen! Als toevoeging aan al uw salades zullen ze u verrassen met hun subtiele smaken. Het ontkiemde broccolizaad bevat bijna alle antioxidante voedingsstoffen waarvan de kracht erkend is: sulforafaan, indolen, glutathionen, quercetine, betacaroteen, vitamine C en E... Talrijke wetenschappelijke studies hebben de invloed van sulforafaan-isothiocyanaat aangetoond als factor in de vermindering van de ontwikkeling van tumoren. De concentratie van sulforafaan neemt aanzienlijk toe tijdens het ontkiemen, waardoor broccolikiemen een bijzonder krachtige beschermer en antioxidant zijn.
- 150 g
- Kiemzaden zijn zeer energierijk, maar bevatten zeer weinig calorieën en zijn vaak cholesterolverlagend. Zij hebben een zeer lage glycemische index, wat een belangrijke factor is om u te helpen uw figuur te behouden als onderdeel van een evenwichtige voeding.
- Het eten van gekiemde zaden heeft verschillende voedingsvoordelen: de vermenigvuldiging van micronutriënten, enzymen, chlorofyl, vitaminen en mineralen.
- laat de zaden 4 uur in koud water weken
- spoelen met helder water in een zeef
- strooi de zaden in een dunne laag in de ontkiemer
- 2 tot 3 keer per dag vocht brengen
Kiemtijd: 4 tot 6 dagen
Was de ontkiemde zaden goed om de schillen te verwijderen voor consumptie.
Voor een betere ontkieming, leg je de zaden een tiental uur in de koelkast
Frankie S. published the 02/03/2022
Kiemt heel goed