Workshop - Aromatherapie voor dermatologie en cosmetica - Niveau 2 - Brussel
SE604A/605A

€ 45,00

Meer info en reservaties via: seb@alternatures.be

Het is niet nodig om eerst de cursus 'inleiding in aromatherapie' gedaan te hebben om deel te kunnen nemen aan deze workshop. 

De huid is een weerspiegeling van zowel je lichamelijke gezondheid als je emoties. Essentiële oliën spelen een belangrijke rol in de dermatologie omdat ze specifieke werkingen hebben op de huid. Naast hun fysiologische werking is het ook belangrijk om de emotionele werking beter te begrijpen.

De workshop heeft als objectief om beter te begrijpen hoe de huid werkt (theoretische inleiding) en de werking van etherische oliën op de huid te bestuderen. Enkele vragen die we gaan beantwoorden: hoe werken etherische oliën op de huid? Wat zijn de meest bruikbare essentiële oliën in de dermatologie? Hoe kan ik hulpstoffen kiezen voor DIY cosmetica? Wat zijn de eigenschappen van plantaardige oliën en hoe weet ik welke ik moet gebruiken? Daarnaast zien we ook de belangrijkste formuleringen voor o.a. acne, eczeem, psoriasis, herpes, wratten, mycose, pruritus en rosacea. 

Cosmetologie = hoe gebruik ik aromatherapie in cosmetica (shampoo, zeep, crème...) en maak ik gebruik van de eigenschappen van etherische oliën tegen rimpels, puistjes, droge huid, verkleurde tanden, donkere kringen, vet haar, roos, etc.

De Franstalige workshop duurt één namiddag van 14.00 uur tot 18.30 uur 
 
Voor meer info en inschrijvingen neem je contact op met Sébastien.

Sébastien Delronge is naast expert natuurgeneeskunde en aromatherapeut ook de oprichter van Sebio. Hij volgde in 2007 een opleiding aromatherapie bij Pranarôm bij D. Baudoux. Hij specialiseerde zich (mede door zijn achtergrond als ingenieur) in een combinatie van een natuurlijke en wetenschappelijke benadering van werken met etherische oliën. Sébastien is afgestudeerd aan AESS (Agrégation de l'Enseignement Secondaire Supérieur) en geeft al meer dan 10 jaar opleidingen. Naast zijn theoretische kennis over essentiële oliën gebruikt hij het ook in het dagelijks leven om zichzelf en zijn drie kinderen te genezen. In 2014 voltooide hij ook een opleiding natuurgeneeskunde en richtte hij een adviespraktijk op waar hij de kracht van aromatherapie combineert met andere natuurlijke remedies.

 

Locatie van de Franstalige workshop: 31 avenue de Beersel – 1180 Uccle

De les zal plaatsvinden in een beperkte groep (maximum 10 personen).

 

  • Zondag 2 mei 2021 van 14.00 uur tot 18.30 uur
  • Zondag 26 september 2021 van 14.00 uur tot 18.30 uur

 

€45 per sessie.

Voor inschrijvingen mail je jouw complete contactgegevens naar Sébastien.

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt