Workshop - Olfactotherapie - Niveau 2 - Brussel
SE606A

€ 45,00

Reservatie en informatie: seb@alternatures.be

Je kan deze workshop volgen zonder eerst de 'inleiding in aromatherapie' te volgen.

Geur is het eerste zintuig dat tot ontwikkeling komt in de baarmoeder. Het verband tussen geur en gedrag is al sinds het begin der tijden bekend. Wetenschappelijke ontwikkelingen (met de name de vooruitgang in beeldvorming van de hersenen) verklaren steeds nauwkeuriger hoe geuren onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Niet alleen psychologisch maar ook fysiologisch (hartslag, hormonen,...).

De workshop geeft je een theoretische introductie in het belang van de reukzin. We gebruiken enkele recente wetenschappelijke studies om toedieningswijzen van de olfactotherapie en de invloed op de hersenen te onderbouwen en hoe we erop kunnen reageren met etherische oliën.

Het praktische gedeelte van de workshop wijden we aan therapeutische formuleringen voor: verslavingen (boulimie, tabak, alcohol, etc.), obsessies, slapeloosheid, depressie, rouwverwerking, angst, plankenkoorts, depressie, vermoeidheid, emotionele shock, nachtmerries, concentratie, etc. We zullen de meest gebruikte formuleringen van de olfactotherapie bekijken (laurierblad, roos, jasmijn, lotus, nardus, citroenverbena, basilicum, pepermunt, rozemarijn, cipres, engelwortel, kamille & vanille)

Tenslotte biedt de cursus ook enkele andere interessante toepassingen zoals de bestrijding van insecten of parasieten (mieren, motten, muggen & mijten), tegengaan van slechte geuren (schoenen, vuilnisbakken, vloerkleden, transpiratie & koelkast) en het bestrijden van een jetlag.

De (Franstalige!) opleiding duurt één namiddag van 14.00 uur en 18.30 uur
 
Voor vragen en reservaties contacteer je Sébastien.

Sébastien Delronge is naast expert natuurgeneeskunde en aromatherapeut ook de oprichter van Sebio. Hij volgde in 2007 een opleiding aromatherapie van Pranarôm bij D. Baudoux. Hij specialiseerde zich (mede door zijn achtergrond als ingenieur) in een combinatie van een natuurlijke en wetenschappelijke benadering van werken met etherische oliën. Sébastien is afgestudeerd aan AESS (Agrégation de l'Enseignement Secondaire Supérieur) en geeft al meer dan 10 jaar opleidingen. Naast zijn theoretische kennis over essentiële oliën gebruikt hij het ook in het dagelijks leven om zichzelf en zijn drie kinderen te genezen. In 2014 voltooide hij ook een opleiding natuurgeneeskunde en richtte hij een adviespraktijk op waar hij de kracht van aromatherapie combineert met andere natuurlijke remedies.

Locatie van de workshop: 31 avenue de Beersel – 1180 Uccle

De workshop is met een beperkte groep (maximum 10 personen).

 

  • Zaterdag 1 mei 2021 van 14.00 uur tot 18.30 uur
  • Zondag 3 oktober 2021 van 14.00 uur tot 18.30 uur

 

€45 per sessie.

Voor inschrijvingen mail je jouw complete contactgegevens naar Sébastien.

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt