Anotherway

Een project met impact op de planeet

Het verhaal van Anotherway begint in 2018. In het Franse Marseille besluit de jonge Samuel zich te storten in een ondernemersproject.  Samuel heeft altijd al een eigen zaak willen opstarten die zinvol is en vooral een positieve impact heeft op de Planeet. Als natuurliefhebber moest hij spijtig genoeg een negatieve impact van de mens op het milieu constateren. Hij is er dan ook van overtuigd dat kleine gebaren niet bestaan, als we ze met zijn allen (ja alle 7 miljard) doen!

Toen Samuel zijn zus van een reis uit Australië terugkwam en hem een stuk stof gecoverd in bijenwas cadeau deed (een alternatief voor wegwerp plastic folie) ging de bal aan het rollen. Een avontuur werd opgestart  rond dit eenvoudige EN revolutionaire product: de Bee Wrap. Sindsien is hun avontuur enkel maar gegroeid, zo bieden ze naast Bee Wrap tal van alternatieven voor alledaagse wegwerpproducten. Denk maar aan solide afwasmiddel, waspoeder of ecologische sponzen.

Ieder product is zo ontwikkeld dat ecologie centraal staat, maar daar stopt het niet bij. Voor Anotherway is fun, en bruikbaarheid ook van essentieel belang. Ieder van hun producten zullen dus ideaal samengaan met een Zero Waste levensstijl, zonder te moeten inboeten aan comfort. Fijn toch!

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Bij Anotherway  hechten ze veel belang aan de keuze van de grondstoffen en aan de plaats waar ze produceren. Het is belangrijk voor hen om zo lokaal mogelijk te werken (in de mate van het mogelijke), zowel om hun ecologische voetafdruk te verkleinen als om eerlijke banen te helpen creëren. Al de producten worden zorgvuldig en met liefde samengesteld door hun team van ingenieurs, in nauwe samenwerking met hun partners. Alle producten worden in Frankrijk en in Europa gemaakt.

Het is een geëngageerd avontuur, waar iedereen aan mee kan doen en waar iedereen het verschil kan maken. Om de dingen goed te doen en onderweg nooit te verdwalen, hebben ze een kleine guideline opgesteld:

  • Milieuvriendelijke en praktische alternatieven ontwerpen voor alledaagse voorwerpen, vooral voor eenmalig gebruik. Lang leve Zero Waste!

  •  Ontwerp producten die duurzaam zijn en/of aan het einde van hun levensduur een recyclingoplossing hebben. Waarom? Om zo dicht mogelijk bij een circulaire economie te komen.

  • Uitwisseling, dialoog met hun klanten om de producten constant te blijven verbeteren.

  • De ecologische voetafdruk tot een minimum beperken (niet enkel door de werknemers met de fiets naar het werk te laten komen).

  • Lokaal produceren, indien mogelijk in Frankrijk of in Europa met een bevoorrading van de grondstoffen zo dichtbij mogelijk.

  • Nauwgezette selectie van partners, in lijn met hun verbintenissen.

Dit trendy Franse merk staat garant voor ecologie, in een hip jasje. Perfect om die overstap te maken naar een Zero Waste keuken!

Anotherway

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt