Duurzaam spelen

10 originele cadeaus voor coole kiddo's tussen 5 en 7 jaar oud

Gepubliceerd op 27 October 2022

Een verjaardagsfeestje, Kerstmis of misschien wil je gewoon je kind tussen 5 en 7 jaar een plezier doen? Wij hebben 10 originele en leuke cadeau-ideeën voor meisjes en jongens op een rijtje gezet. Gift-inspo voor kinderen om U teggen te zeggen!

1. Een koffer boordevol kleuren

Potloden, viltstiften en plakkaatverf om de artistieke ziel van jouw kleintje naar boven te halen. Ze ontdekken 3 technieken om op het papier aan te brengen en kunnen zelfs het houten kistje naar eigen inzicht personaliseren.

Kleine tekenkoffer - Djeco

2. Een fantasierijk  bordspel

Het bordspel "Find the code" neemt kinderen mee naar een fantasieland. Ga en ontdek de schatkist afgesloten door een codeslot. Je moet de 3-cijferige code vinden door samen te werken om de raadsels op de kaart van het fantasieland op te lossen en het beeldje het juiste aantal vakjes op de schatkaart te verplaatsen. Extra fun: je mag de kluis vullen met wat je maar wilt!

Find the code - Haba


3. Ik bouw mijn kasteel

Je hebt geen gereedschap nodig om de 43 houten stukken in elkaar te passen om een prachtig kasteel te maken. Waar we van houden zijn de eindeloze mogelijkheden om te bouwen.

Kasteelheer Godelon - Ardennes Toys

4. Een DIY kartonnen nachtlampje

Dit nachtlampje van gerecycled karton in de vorm van een huis is in elkaar te zetten, naar wens te versieren, op te laden en vervolgens aan te zetten.  Hij is uitgerust met een LED-lamp, heeft een autonomie van 5 uur en kan overdag in de zon worden opgeladen. Een educatieve, duurzame en leuke activiteit.

Kartonnen nachtlampje - Litogami

5. Een stripboek met krasplaatjes

Laat je kleine kapoen deze krasplaatjes Sailor & Gipsy ontdekken. Zo maakt je  kleinte een eigen stripverhaal met grappige en vertederende figuurtjes. Een leuke en creatieve activiteit voor kinderen van 5 tot 8 jaar; stap voor stap vullen de pagina's zich en krijgt het verhaal vorm.

Krasplaatjes stripverhaal - Djeco

6. Een uitdagende knikkerbaan

Wat is er beter dan tijd doorbrengen met je familie? Maak geweldige knikkercircuits met je kinderen voor urenlang gegarandeerd plezier! Deze knikkerbaan heeft ongelooflijke en eindeloze combinaties.

Supersnelle knikkerbaan - Haba


7. Een grote houten flipperkast onder de zee

Wie heeft er nooit van gedroomd om thuis een flipperkast te hebben? Dit tijdloze spel dat bij alle generaties bekend is, zal kinderen vanaf 5 jaar bekoren en hen de wondere onderwaterwereld laten ontdekken. Wij houden van de houten samenstelling en de manier waarop het overal kan worden geplaatst.

Houten flipperkast - Vilac

8. Een educatieve poster en herpositioneerbare sticker

Een poster? Ja, maar een educatieve poster waarop je 67 stickers plakt die de dieren van de wereld voorstellen. Alleen of met anderen, je kunt leren terwijl je plezier hebt en de verschillende dieren ontdekken. Gevoel voor waarneming en fijne motoriek staan centraal bij dit originele geschenk. En de stickers zijn herplaatsbaar, dus je kunt een foutje maken en het opnieuw proberen.

Educatieve poster - poppik

9. Ik maak mijn eigen papieren kralen

Deze kit is perfect om je eigen papieren kralen te maken. Je steekt er stroken krantenpapier in, draait aan de zwengel en klaar! Wij houden van het gerecycleerde aspect van dit creatieve vrijetijdsspel.

parelfabriek - 4 M

10. Een puzzel in de tijd van ridders

Ga naar fantasieland en ontwikkel je vaardigheden en verbeelding met de "draken en ridders" puzzel. 54 stukjes om in elkaar te zetten, verpakt in een mooi rond koffertje om overal mee naar toe te nemen! En het extraatje is de bijgevoegde poster.

Puzzel Draken - Janod

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt