Zelfzorg

5 goede redenen om te kiezen voor een ultrasone essentiële olie diffuser

Gepubliceerd op 4 April 2022

De techniek van het ultrasoon vernevelen (met een ultrasone verstuiver van etherische oliën) heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt... zozeer zelfs dat deze verstuivers nu het overgrote deel van het aanbod uitmaken. Maar welke verstuiver van essentiële oliën moet je kiezen? Hoe gebruik je een verstuiver van etherische oliën? Hoeveel druppels essentiële olie moet een verstuiver bevatten? Laten we de belangrijkste voordelen van deze methode ontdekken...

Hoe werken deze essentiële olie verstuivers?

In de diffusor bevindt zich een tank met een ultrasone zender op de bodem.  Het reservoir wordt gevuld met stromend water (het is niet nodig gedistilleerd of gezuiverd water te gebruiken), 5 tot 20 druppels etherische oliën worden toegevoegd (afhankelijk van de grootte van de diffuser) en de diffuser wordt aangezet.  De ultrasone trilling brengt het wateroppervlak in trilling en genereert een aromatische en ioniserende nevel, die zonder lawaai of warmte wordt geproduceerd.

Maar wat zijn de voordelen van dit type verstuiver?

1. Het is een verstuiver van essentiële oliën, een lucht ionisator en een luchtbevochtiger in één

De aromatische nevel is ideaal in geval van bijvoorbeeld te droge lucht, maar ook voor jonge kinderen (die vaak meer vochtige lucht nodig hebben omdat zij vatbaarder zijn voor chronische ontstekingen van de luchtwegen), of voor mensen met kleine ademhalings- of allergische problemen. Misschien heb je al gemerkt dat allergiesymptomen afnemen als het regent of als de lucht vochtig is.

Naast het gunstige effect van de luchtvochtigheid heeft dit type verstuiver ook een ioniserend effect op de lucht: hij produceert negatieve ionen, die ook gunstige effecten zouden hebben op de gezondheid, de slaap, vermoeidheid, hoofdpijn, het moreel, enz. In steden zijn er veel minder negatieve ionen in de lucht dan op het platteland, aan zee of in de bergen, wat verklaart waarom we ons buiten de stad vaak beter voelen*.

2. De ultrasone diffuser is zeer gemakkelijk te gebruiken

Als je je geur wilt veranderen, is dat heel makkelijk. Leeg jouw verstuiver, maak hem schoon met een doek en doe er opnieuw water in, met een andere geur. En that's it! Als er kalkaanslag is, reinig je het zoals elk ander toestel met water: met een beetje warm water en witte azijn om te ontkalken. In tegenstelling tot diffusers die vernevelen volgens de Venturimethode (luchtpomp + glaswerk), is er geen probleem met glazen buizen die verstopt raken met etherische oliën en stof, of met kleverige afzettingen van etherische oliën op de wanden van de diffusor die vaak moeilijk schoon te maken zijn.

De meeste ultrasone diffusoren (zoals het Pranarôm Cube model) hebben "alternatieve" diffusiemodi, d.w.z. zij diffunderen niet continu omdat dit niet noodzakelijk is: een gedeeltelijke diffusie, 50% van de tijd, is voldoende.

Etherische olie diffuser Kubus - Pranarôm

3. Je kunt erin stoppen wat je maar wilt.

Afhankelijk van wat je wilt bereiken (de lucht zuiveren, een bepaalde olfactorische sfeer creëren...), kan je kiezen voor het verstuiven van afzonderlijke essentiële oliën of kant-en-klare mengsels.  Ik hou echt van de "Les Diffusables" lijn van Pranarôm, in het bijzonder de "Bien chez Soi" mix.

Maar je kan natuurlijk jouw eigen mengsels maken, zolang je de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van etherische oliën in acht neemt (bijvoorbeeld door etherische oliën met ketonen te vermijden voor kinderen en zwangere vrouwen). Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van jouw verstuiver, met name om de juiste hoeveelheid etherische oliën te vinden.

Voor de lente zal de volgende combinatie een indruk van frisheid geven, alsof men de grote voorjaarsschoonmaak heeft gedaan:

  •     E.O. Petitgrain bigarade of Lavande vraie 2,5 ml (naar gelang van uw voorkeur)
  •     Balsemspar E.O. 2,5 ml
  •     E.O. Sinaasappel 2,5 ml
  •     Rozenhout E.O. 2,5 ml

Les diffusables Bio Thuis - Pranarôm



4. De ultrasone diffuser is ideaal voor een ontspannen sfeer

Er zijn verschillende essentiële olie verstuivers. Soms wordt beweerd dat men nooit dezelfde verzadiging van de lucht met actieve bestanddelen zal verkrijgen als met het venturi-systeem, en dat de ultrasone verstuiver dus minder doeltreffend is wanneer men een sterke werking zoekt (om irritatie van de luchtwegen te verzachten, om de kwaliteit van de lucht te verbeteren, enz.)  Dit type verstuiver is daarentegen ideaal om een sfeer van ontspanning te creëren, vooral omdat hij vaak wordt aangeboden met voorzieningen die in die richting gaan: vooraf opgenomen muziek (of de mogelijkheid om muziek in te pluggen), verschillende lampen, afwezigheid van geluid (je hoort alleen een licht geluid van water, wat ontspannend is, terwijl de Venturi-verstuiver onvermijdelijk vergezeld gaat van het geluid van een luchtpomp, wat noch discreet noch rustgevend is...)

Wanneer etherische oliën worden gebruikt voor hun bijdrage aan het psycho-emotionele welzijn, hoeft de lucht niet sterk verzadigd te zijn met actieve bestanddelen, zodat dit type diffuser perfect geschikt is! En als je echt wilt, kan je altijd een grotere hoeveelheid etherische oliën gebruiken, of ze langer verstuiven, waarbij je altijd de voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van jouw etherische oliën en jouw verstuiver in acht moet nemen.

5. Het is schappelijk in prijs

Vijftien jaar geleden (in de begindagen van Sebio, in feite) waren ultrasone verstuivers nog duur: je moest meer dan € 100 betalen om er een te krijgen. Dit is niet langer het geval: u kunt er een vinden vanaf 35 € bij het merk Pranarôm, dat bekend staat om de kwaliteit van zijn diffusors en de service na verkoop in geval van technische problemen...

Tot ziens,

Sébastien

Wie is Sébastien

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt