Anders consumeren

5 tips om je kinderen meer te laten drinken

Gepubliceerd op 23 May 2024

Het kan soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat je kinderen genoeg drinken, vooral wanneer ze druk bezig zijn met spelen of andere activiteiten. Hier zijn vijf praktische en leuke tips om je kinderen te helpen meer te drinken en antwoorden op veelgestelde vragen van ouders zoals “Hoe kun je een kind meer laten drinken?” en “Wat te doen als je kind niet wil drinken?”

1. Maak water altijd beschikbaar

Hoe kun je een kind meer laten drinken? Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het helpt echt. Kinderen realiseren zich vaak niet dat ze dorst hebben totdat ze echt dorstig zijn. Zorg ervoor dat er altijd een fles of karaf met water binnen handbereik is. Plaats een waterkan op de eettafel of ergens in de woonkamer waar je kind vaak komt. Zo wordt drinken een natuurlijke gewoonte en is water altijd makkelijk toegankelijk. Dit kan helpen kinderen meer water te laten drinken.

2. Kies voor kwalitatieve drinkflessen voor onderweg

Hoe laat je je kind meer drinken, vooral op school of tijdens het sporten? Een mooie en praktische drinkfles kan hierbij helpen. De Qwetch Kids-collectie biedt isotherme drinkflessen met leuke designs en handige drinktuiten. Deze flessen houden het water fris en zijn ideaal voor kinderen om mee te nemen naar school of tijdens activiteiten buitenshuis. Een coole drinkfles kan kinderen extra motiveren om meer water te drinken en helpt hen meer water te drinken gedurende de dag. Bekijk de volledige selectie drinkflessen voor meer opties.


Qwetch

3. Introduceer thee

Een beetje variatie kan wonderen doen. Probeer eens thee aan te bieden in plaats van water. De thee zonder theïne Grootmoeders Mand van Teatower is een geweldig alternatief voor suikerhoudende dranken zoals grenadine. Deze thee is zacht van smaak en perfect voor kinderen. Serveer de thee in een kleurrijke beker of fles om het nog aantrekkelijker te maken en moedig je kind aan om nieuwe smaken te ontdekken. Dit kan een goed antwoord zijn op “Hoe zorg je ervoor dat je kind meer drinkt?”

4. Maak drinken leuk

Een leuk flesje of een opvallende beker kan drinken veel aantrekkelijker maken voor kinderen. Voeg een kleurrijk rietje toe of gebruik ijsblokjes met bevroren fruit erin voor een speelse touch. Laat je kinderen kiezen welk fruit ze in hun water willen doen, zoals aardbeien, citroen of frambozen. Dit maakt het drinken niet alleen leuker, maar ook lekkerder. Hoe kun je een kind meer water laten drinken? Maak het proces leuk en visueel aantrekkelijk.

5. Gezinsuitdaging: drink meer water

Samen drink je nooit alleen. Wat dacht je van een gezinsuitdaging om individuele hydratatiedoelen te bereiken? Een gezamenlijke doelstelling brengt mensen samen en versterkt de gezinsband. Extra beloningen kunnen de motivatie verhogen. Deze beloningen hoeven niet materieel te zijn; ze kunnen ook gericht zijn op het doorbrengen van tijd met elkaar. Als je kind bijvoorbeeld gewonnen heeft en deze week meer water heeft gedronken, mag hij/zij de volgende familie-uitstap of film voor de volgende filmavond kiezen. Creativiteit kent geen grenzen!

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kinderen op een leuke en gezonde manier voldoende drinken. Vergeet niet om de Qwetch Kids-collectie en de theeën van Teatower te bekijken op Sebio.be voor producten die dit proces nog makkelijker en leuker maken.

isotherme drinkfles

Door water altijd beschikbaar te maken en te kiezen voor aantrekkelijke isotherme drinkflessen, kun je kinderen stimuleren om meer te drinken en een gezonde hydratatiegewoonte te ontwikkelen. Zo kun je kinderen meer laten drinken en ervoor zorgen dat ze gehydrateerd blijven, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt