Zelfzorg

Aromatherapie voor beginners

Gepubliceerd op 30 September 2020

Nooit de tijd genomen om je te verdiepen aromatherapie maar wil je graag weten welke geur bij welke mood past? En welke etherische oliën heb je best in huis bij kleine kwaaltjes? Wij zetten graag enkele favorieten om mee te starten op een rijtje.

Eucalyptus radiata

Loop je al een paar weken te snotteren en ben je plots onafscheidelijk geworden met je zakdoek? Eucalyptus radiata werkt op natuurlijke wijze slijmoplossend, antiviraal en hoestwerend en kan je op verschillende manieren gebruiken. Ideaal om bijvoorbeeld te verstuiven tijdens de gure wintermaanden of op je borst te smeren bij een verkoudheid.

Citroeneucalyptus

Deze essentiële olie is onmisbaar op vakantie! Met z’n muggenafstotende eigenschappen zal citroeneucalyptus je een heleboel jeukende muggenbeten besparen.

Echte lavendel

Deze klassieker uit de aromatherapie is voor veel mensen niet weg te denken uit hun zelfzorgkastje. Echte lavendel staat vooral bekend om zijn ontspannende geur die helpt bij moeilijk slapen. Maar daarnaast werkt deze olie ook genezend bij kleine wondjes of blaren.

Pepermunt

Last van vermoeidheid of heb je concentratieproblemen? Pepermunt to the rescue. Deze essentiële olie is ook een ideale natuurlijke remedie bij reisziekte of hoofdpijn.

Dragon

Misschien een minder bekende naam in het rijtje maar wel een veelzijdige natuurlijke remedie tegen allergieën zoals hooikoorts of handig om in huis te hebben bij kleine spijsverteringsproblemen zoals winderigheid of een opgeblazen gevoel.

Citrusgeuren

Sinaasappel, grapefruit,… Citrusgeuren verstuiven in je verdamper bestrijden op natuurlijke wijze je sombere stemming of slecht humeur. Deze verkwikkende oliën zorgen voor een aangename atmosfeer in je leef- of werkruimte.

Naast deze oliën zijn er nog een heleboel andere oliën met natuurlijke helende eigenschappen. Etherische olie kan je (naargelang welke olie) gebruiken in DIY cosmetica, verstuiven in een diffuser, innemen en/of aanbrengen op je huid. Contacteer altijd een arts bij ernstige klachten. Lees aandachtig de bijsluiter voor je aan de slag gaat. Het innemen van etherische oliën is vaak niet aanbevolen voor jonge kinderen, tijdens de zwangerschap en voor vrouwen die borstvoeding geven.

Shop een natuurlijke remedie

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt