Anders consumeren

Beauty zoom: ricinusolie en al zijn voordelen

Gepubliceerd op 27 April 2022

verzorgende olie

Er wordt veel over ricinusolie (castor oil in het Engels)) gesproken, maar slechts weinigen weten precies hoe de olie moet worden gebruikt om te genieten van de meest interessante eigenschappen ervan, vanwege de densiteit. Hier zullen we de verschillende toepassingen en toepassingsgebieden bespreken om van de voordelen van deze kostbare olie te genieten.

Om je haar te laten groeien

Ricinusolie is rijk aan ricinolzuur: het stimuleert op doeltreffende wijze de haargroei, versterkt het haar, geeft het glans, soepelheid en zachtheid, bestrijdt haaruitval (bijvoorbeeld na zwangerschap) en wordt aanbevolen tegen kaalheid... niets anders!

Verzorgingsmuts

Wasbare verzorgingsmuts - Green clothes

Een eenvoudig en doeltreffend recept

Meng ricinusolie met zoete amandel- of olijfolie om die dichte massa vloeibaar te maken, masseer in je hoofdhuid. Wikkel je haar in een warme handdoek en laat één tot drie uur intrekken. Voor het beste resultaat laat je de olie 's nachts inwerken, maar vergeet niet jouw kussen te beschermen. Afspoelen met warm water. Twee keer wassen met shampoo kan nodig zijn.

Ik zorg voor mijn huid

Ricinusolie is rijk aan vitamine E en vetzuren: deze twee ingrediënten stimuleren de productie van collageen en bieden je de volgende voordelen voor de huid van jouw gezicht en lichaam:

  • Vermindert acne
  • Hydrateert de droge huid diep
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Kalmeert jeuk en zonnebrand
  • Vermindert bruine vlekken op gezicht en handen
  • Verwijdert striae
  • Desinfecteert kleine wondjes

Ik ontschmink me op natuurlijke wijze

Het is niet voor niets dat Cleopatra ricinusolie gebruikte om haar make-up te verwijderen! Als je je make-up in alle zachtheid wilt verwijderen, met de garantie dat je de (petro)chemische ingrediënten uit je dagelijkse routine kunt verwijderen, dan heb je jouw heilige olie gevonden.
Doe een paar druppels ricinusolie op een wattenschijfje en wrijf daarmee over je ogen en gezicht zonder af te spoelen: de overtollige olie zal je huid hydrateren.

wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes - Imse Vimse

Bambi-ogen?

Wonderolie heeft het vermogen om wimpers en wenkbrauwen te verdichten en te laten groeien. Voor de wimpers: voeg gewoon twee druppels olie toe aan je gebruikelijke mascara voor overdag of vul een lege, gereinigde mascaratube met de olie en breng deze 's avonds aan voor het slapengaan. Voor wenkbrauwen: enkele minuten met de olie inmasseren en afspoelen of een nacht laten inwerken.

Hoe zit het met de baard van meneer?

Vergeet ook de bebaarde man niet, die ook baat zal hebben bij de voedende eigenschappen van ricinusolie. Je baard onderhouden en hem gezond en sterk laten teruggroeien is een prioriteit. Enkele eigenschappen van deze heilzame olie voor baardhaar:

  • Hydrateert en voorkomt jeuk
  • Voedt en geeft glans
  • Versnelt de groei

baard borstel

Baardborstel - Bivouak

Zoals je kan zien, is ricinusolie veelzijdig, natuurlijk en goed voor de gezondheid van de huid, het haar en het lichaamshaar. Het zal jouw onmisbare bondgenoot in je schoonheidsroutine worden!

Tot binnenkort!

Julie

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt