Zelfzorg

Beter slapen doe je zo

Gepubliceerd op 4 November 2020

Fris begonnen is half gewonnen. De dag uitgerust starten heeft zoveel voordelen. Maar hoe zorg je voor een goede nachtrust? Speciaal voor jou zetten we enkele eenvoudige tips en natuurlijke hulpmiddelen in de kijker.

 

1. Regelmaat & routine

Niet de leukste tip maar wel de belangrijkste! Sta de hele week rond hetzelfde tijdstip op om op termijn ook sneller in te slapen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar echt de moeite om te proberen. Je lichaam zal gewend raken aan jouw dagelijkse slaaproutine waardoor je beter slaapt en frisser opstaat.

 

2. Adem diep, slaap dieper

Ademhalingsoefeningen! Helemaal niet zweverig maar gewoon een moment nemen om de dag los te laten voor je onder de wol kruipt. Super belangrijk! Stop met piekeren, adem diep in en uit en laat alles even los. Think good thoughts. Je goede nachtrust zal je dankbaar zijn.

 

3. Een slaapmutsje

Een lekker warme tas biologische kamillethee of warme (plantaardige) melk met honing zorgt voor een rustgevend moment voor het slapengaan. Ken je het hippe slaapmutsje maanmelk al? Dit trendy drankje is een mengeling van warme plantaardige melk met fruit, honing, eetbare bloemen en kruiden. Rustgevend én fotogeniek. Cafeïne en alcohol kan je beter vermijden voor je gaat slapen.

 

4. Stay cool

Gaan slapen in een snikhete slaapkamer is hét recept voor slapeloosheid. Hou daarom je slaapkamertemperatuur laag, tussen de 17° en 20,5° C (18°C is ideaal), en verlucht je kamer voldoende doorheen de dag. Een aangename temperatuur en voldoende frisse lucht is the way to go.

 

5. Stop met scrollen

Nog snel even door je feed gaan voor het slapengaan? Geen strak plan. Het blauwe licht is allesbehalve rustgevend en al die informatie verwerken voor je gaat slapen maakt je net actiever in plaats van rustig.

 

6. Natuurlijke slaapmiddelen

Voedingssupplementen, kruidenthee & aromatherapie kunnen je helpen rust te vinden voor je gaat slapen. Room sprays met lavendel brengen een vleugje rust in je slaapkamer, voedingssupplementen met valeriaan helpen op natuurlijke wijze tegen slapeloosheid en met een lekkere tas kruidenthee creëer je een fijn dagelijks verwenritueel voor het slapengaan.

 

Night night, sleep tight. Hopelijk bezorgen deze tips je een deugddoende nachtrust.

Shop een natuurlijk hulpmiddeltje  

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt