Beauty & verzorging

De strijd van Wash Wash Cousin? Een zero waste badkamer

Gepubliceerd op 17 February 2022

Wash Wash Cousin, eindelijk beschikbaar bij Sebio!

Wash Wash Cousin is een Belgisch familiaal bedrijf, opgericht in 2017 door Christel Carlier, die aanvankelijk voor haar gezin solide zero waste cosmetica wilde ontwikkelen, met natuurlijke en respectvolle ingrediënten voor haar kinderen.

Met een gamma van 23 solide cosmeticaproducten blijft het bedrijf evolueren en innoveren, met als doel hoogwaardige, gezonde, ecologische en economische alternatieven voor te stellen dan de huidige conventionele cosmetica.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken voor deze Zero Waste beweging, organiseert Wash Wash Cousin elke week workshops koude verzeping in haar joert, de plaats waar het avontuur begon.

Wash Wash Cousin

Wash Wash Cousin: een familiaal gebeuren

In 2019 richtte Christel samen met haar broer Martin Wash wash Cousin bvba op, op het familiaal domein te Saint-Denis-Bovesse (Namen).

Beetje bij beetje, gaan verschillende familieleden zich aansluiten bij dit ongelooflijk avontuur. Vandaag de dag bestaat het team uit 11 medewerkers, 7 komen uit dezelfde familie.

  • Christel, de oudste, is Research & Development directrice.
  • Martin, de benjamin, is commercieel directeur.
  • Valentine, de derde in rij, is productie directrice.
  • Sarah, de tweede, is marketing & communicatie directrice en workshop coördinator.
  • Nicole, de mama, is verantwoordelijk voor de klantendienst.
  • Christian, de papa, is een hoog kaderlid in de farmaceutische industrie met een uitgebreide ervaring in wereldwijd exporteren, strategie en bedrijfsontwikkeling.
  • Xavier, de schoonzoon, is coördinator van de afdeling facturatie, aankopen en logistiek.
  • Vincent, Andrea en Thibaut, zijn productiemedewerkers en hebben behoorlijk wat ervaring in de farmaceutische of voedselproductie.
  • Caroline, de laatst aangekomene, is productmanager
  • En Cousin Hub, we weten niet precies wat hij doet..... maar hij bezit een flinke dosis humor en doet iedereen lachen en, hij maakt lekkere hazelnootkoffie waar iedereen gek op is!

Ondertussen heeft het familiehuis grote veranderingen ondergaan en herbergt ze een productielabo, een stockeringsruimte voor de grondstoffen, een droogruimte voor de afgewerkte producten en een verzendingsplaats. Bij het bouwen van deze nieuwe ruimtes werd rekening gehouden met de ecologische transitie: installatie van zonnepanelen en het regenwater wordt hergebruikt voor de afwas.

Wash Wash Cousin: een uniek bedrijf

De grootste troef van Wash Wash Cousin is dat ze alle processen beheren van A tot Z:

De formulatie, de keuze van de grondstoffen, het maken van de afgewerkte producten, de commercialisatie en de communicatie.

Waarom is dit zo belangrijk?

Zelf je cosmetica ontwikkelen en formuleren biedt een grote vrijheid en de mogelijkheid om de formulatie aan te passen en continu te innoveren naargelang de vraag van de klant.

De kwaliteit van de producten wordt gegarandeerd door de keuze van de grondstoffen en de lokale productie in hun eigen laboratorium.

De enige stap die wordt uitbesteed, is de verpakking van de producten. Hiervoor werken ze samen met een Beschutte werkplaats Les Dauphins te Gembloux, gelegen op een tiental kilometers van het bedrijf.

Wash Wash Cousin: gelabeld, ethisch en vegan

Meerdere labels erkennen het professionalisme van het merk op vlak van de formulatie, productiemethode, respect voor het milieu en de gezondheid: Cosmos Bio, Cosmos Natural, Slow Cosmétique, Artisanale certificatie.

Een selectie van 100% biologische plantaardige oliën, plantaardige boters en etherische oliën.

De verschillende productiemethodes werden streng bestudeerd om de weldaad van de gebruikte grondstoffen maximaal te behouden. Dit maakt van de solide Wash Wash Cousin cosmetica een ware concentratie van natuurlijke actieve bestanddelen.

Het gamma is 100% vegan, geen enkele dierlijke grondstof wordt gebruikt!

 

Unieke cosmetica aangepast aan alle huid- en haartypes

Kies uit 9 zepen, 6 shampoos en 2 conditioners in functie van je huid- en haartype.

Vervolledig je verzorgingsroutine met een deodorantbalsem, een lippenbalsem, een solide scheerschuim, een solide peeling met fruitzuren, een solide tandpasta en een solide make-up remover.

Onze favoriet: Een reeks producten speciaal ontwikkeld voor baby’s, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Geformuleerd zonder essentiële olie en verrijkt met zachte en voedende stoffen zoals amandelolie, haver en calendula-extract.

Dit gamma is uiterst geschikt voor een gevoelige huid.

Waarom houden wij bij Sebio zo van Wash Wash Cousin?

Wash Wash Cousin besteedt enorm veel aandacht aan het plezier van het gebruik van zijn producten. Leuke kleuren, glad schuim, zachte textuur, natuurlijk parfum, …

Een team dat steeds op zoek is naar kennis, testing en innovatie, om doeltreffende en aangename solide cosmetica producten voor te stellen van hoogwaardige kwaliteit.

Onze catalogus blijft ongetwijfeld groeien om deze pracht en praal producten met jullie te delen!

Wash Wash Cousin

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt