Anders consumeren

Diep in de zee: Europese Maritieme dag

Gepubliceerd op 16 May 2022

Hoewel 30 september de Wereld Maritieme Dag is, heeft de Europese Unie 20 mei gekozen als Europese Maritieme Dag om de verwezenlijkingen van de maritieme sector en het potentieel van de oceanen en zeeën te vieren. De Europese Maritieme Dag (EMD) is het jaarlijkse tweedaagse evenement waarop de maritieme gemeenschap van Europa bijeenkomt om te netwerken, te discussiëren en gezamenlijke acties uit te stippelen inzake maritieme aangelegenheden en duurzame blauwe economie.

onderwater wereld

De EMD is de plaats waar oceaanleiders elkaar ontmoeten. Het biedt een boeiende en complete interactieve ervaring om bij te praten over de huidige stand van zaken met betrekking tot een breed scala aan onderwerpen in verband met de blauwe economie en het mariene milieu en om te bespreken hoe vooruitgang kan worden geboekt.

De editie 2022 van de Europese Maritieme Dag zal plaatsvinden in Ravenna, Italië, op 19 en 20 mei als een hybride evenement voor 750 fysieke deelnemers. Het hoofdthema van dit jaar is Duurzame blauwe economie voor groen herstel.  Tijdens dit evenement wordt de nadruk gelegd op Oceaan en Klimaat, Voedsel uit de Oceaan en Gezonde en Schone Oceanen.

onderwaterwereld

Onze oceanen redden

Dit soort initiatieven kunnen wij alleen maar aanmoedigen bij Sebio. De aarde is immers bedekt voor 70% door oceanen en zeeën. Jaarlijks wordt er spijtig genoeg nog steeds 8 miljoen ton plastic in de oceaan gedumpt. De oceaan herbergt niet alleen een rijke en prachtige biodiversiteit, maar absorbeert ook broeikasgassen en zorgt voor de helft van de zuurstof die we inademen.

De oceanen zorgen voor voedsel, hernieuwbare energie en moleculen voor farmaceutisch gebruik, een echte meerwaarde voor heel wat sectoren. Bovendien biedt de kustlijn bescherming tegen overstromingen en stormen. Helaas is de situatie waarin de oceaan zich momenteel bevindt, verontrustend.

De biodiversiteit staat sterk onder druk en de stromingen veranderen. De oceaan warmt op en verzuurt. Als we geen drastische maatregelen nemen, dan zijn er tegen 2050 wellicht geen koraalriffen meer en bevindt er zich meer plastic in de oceaan dan dat er vis zwemt.

En net daarom dat het van enorm belang is de aandacht op te focussen. Want vergeet niet we hebben maar 1 planeet! Als we met zijn allen ons steentje bijdragen om de oceanen te redden kunnen we een verschil maken. Kies resoluut voor minder plastic en doe aan recyclage. Bekijk zeker onze Zero Waste tips in onze andere blogartikels!

oceaan

De schoonheid van de onderwaterwereld

De wondere onderwaterwereld is een fascinerend iets, zoveel pracht en praal dat je er kan ontdekken. Wondermooie kleuren, vormen en wezens. Ze bieden vaak inspiratie voor heel was designs, niet enkel omdat ze zo mooi zijn maar ook om  de aandacht te vestigen op de zorg die we moeten uitdragen naar het behoud van de oceanen. Ik geef je 10 door de oceaan geïnspireerde designs die tot mijn persoonlijke favorieten behoren.

Educatieve poster - poppik

Weekendbag - Coq en pâte

Magnetisch visspel - Vilac

Blauwe kinderparaplu - Djeco

Knutselset - Djeco

Wasbare reinigingsdoekjes

Wasbare reinigingsdoekjes - Vita verde

oefenbroekje - Bambinex

Kleurset- Djeco

Isotherme drinkfles - Qwetch

Sandwichzakje - Flax & stitch

Groetjes,

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt