Baby & kind

Hoe kies je de beste zonnebril voor jouw kleintje?

Gepubliceerd op 15 April 2024

Het is niet enkel een fancy accessoire of fashion-item: de kinderzonnebril. Ontdek in deze blogpost: waarom kies je best voor een goede zonnebril voor kinderen? Aan welke criteria voldoet een zonnebril voor baby’s en kinderen?
Net als zonnebrandcrème voor de huid, is een hoogwaardige zonnebril essentieel om de ogen van je kind te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kinderogen zijn extra kwetsbaar, dus de juiste zonnebril is geen luxe, maar een noodzaak. Maar wat maakt een zonnebril geschikt voor jouw kind?

kinder zonnebril

onze kinderzonnebrillen

Belangrijke punten voor een top kinderzonnebril

Wil je een goede zonnebril voor je kind kopen, zorg dan dat deze voldoet aan onderstaande puntjes:

  • De bril moet 100% UV bescherming bieden. Deze zonnebrillen herken je aan een UV 400 of 100% UV-bescherming sticker.
  • Zorg dat de zonnebril je kind goed past. Er mag geen zonlicht langs de randen van de bril komen.
  • De zonnebril van je kleintje moet een CE markering van 3 of 4 hebben.
  • Glazen van de bril moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn gemaakt.

UV-bescherming: Kijk altijd of de zonnebril 100% UV-bescherming biedt, aangegeven door een sticker met "UV 400". Dit zorgt ervoor dat alle UVA- en UVB-stralen geblokkeerd worden.
Pasvorm: Het montuur moet comfortabel zitten en de glazen groot genoeg zijn om te voorkomen dat er zonlicht langs de zijkanten binnenkomt. Een goed passende zonnebril is cruciaal omdat een kind een oncomfortabele bril simpelweg niet zal dragen

kinderzonnebril

Beschermingsfactor: De beschermingsfactor van een zonnebril wordt aangeduid met een getal van 0 tot 4. Voor dagelijks gebruik is een factor van 3 aanbevolen omdat deze een goede bescherming biedt zonder de zichtbaarheid te verminderen. Zonnebrillen met een factor 4, die superdonkere glazen hebben, zijn vooral geschikt voor zeer heldere omgevingen zoals sneeuw en water, maar zijn niet ideaal voor gebruik in het verkeer.

Gepolariseerde glazen: Deze glazen verminderen schittering en reflectie van het zonlicht, wat zeer nuttig kan zijn op dagen waarop de zon sterk reflecteert, zoals op water of sneeuw. Hoewel gepolariseerde glazen geen vereiste zijn, bieden ze een aanzienlijk voordeel en meer comfort voor kinderen die gevoelig zijn voor licht.

ki et la

Hoe kies je de juiste kinderzonnebril per leeftijd?

Per leeftijd:
Het montuur van een zonnebril verschilt naargelang de leeftijd van je mini. Je kiest een bril die mooi aansluit op het gelaat van je kind, en die is aangepast aan zijn noden. Zorg ervoor dat de bril perfect zit:

Zonnebril kind jonger dan 2 jaar: een bril met soepel montuur Baby's hebben pas op de leeftijd van twee jaar een ontwikkelde neusbrug. Je gaat best voor een soepel plastic montuur: dat vormt zich mooi naar het aangezicht en, belangrijker nog, kan niet vervormen of breken.  

Zonnebril kind van 2 tot 7 jaar: een extra bedekkende en flexibele zonnebril Voor kinderen tussen 2 en 7 jaar is aangeraden. De glazen zijn groter, zo wordt het gezichtsveld niet belemmerd. Neem er eventueel ook een brilband bij, zodat je kind de bril niet kan kwijtspelen of laten vallen.

Zonnebril voor kind vanaf 7 jaar: zonnebrillen net zoals mama en papa!

kinderzonnebril
onze kinderzonnebrillen

Laat je kind meebeslissen

Tot slot, het uiterlijk van de zonnebril is ook belangrijk. Kinderen zullen een zonnebril veel eerder dragen als ze deze zelf mooi vinden. Gelukkig zijn er tal van stijlvolle opties beschikbaar in ons assortiment van merken zoals Grech & Co, Hello Hossy, Konges Slojd,Ki et LaKomono en Liewood, die niet alleen veilig maar ook trendy zijn.

Wanneer een zonnebril aan bovenstaande eisen voldoet, heb je een goede kinderzonnebril gevonden. Je kleine ukkepuk kan nu volop genieten van het zalige zonnetje!

Heel veel zonneplezier!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt