Baby & kind

Getest en goedgekeurd: onze top 5 van babydragers

Gepubliceerd op 2 June 2022

Als er één onmisbaar accessoire is dat je best aanschaft wanneer je een baby krijgt, is dat een babydrager. Een draagzak voor je baby maakt je leven zo veel makkelijker of je nou thuis bent en je handenvrij wilt rondlopen, even naar de supermarkt moet of wanneer je met je baby op reis gaat. Wij hebben 5 babydragers getest én goedgekeurd, ontdek ze samen met ons in deze blogpost! Maar allereerst... wat zijn de grootste voordelen van een draagzak voor baby?

De voordelen van een draagzak voor baby

Je kleine spruit dragen in een draagdoek of draagzak is niet alleen praktisch en gezellig (hallo vrije handen). Een baby heeft die eerste maanden een intense behoefte om dichtbij mama te zijn en de draagdoek is dan een makkelijke manier om aan die basisbehoefte te voldoen.

In een draagdoek voelt de baby zich veilig omsloten, het voelt aan als de vertrouwde cocon die hij kende in de baarmoeder. Hij kan met al zijn zintuigen zijn moeder waarnemen: voelen, ruiken, zien, horen, én hij is dicht bij zijn voedselbron als je kiest voor borstvoeding. Bovendien kan hij zo direct aangeven dat hij wil drinken, en doordat hij dicht bij zijn mama is kan zij snel op zijn signalen inspelen.



Maar het is niet alleen voordelig voor je kleintje, mama's hebben ook de behoefte om dicht bij hun baby te zijn. Daardoor leert een moeder haar baby sneller kennen en groeit vooral haar zelfvertrouwen in het mama zijn. Dicht bij je baby zijn is dus niet alleen fijn, maar bevordert ook het hechtingsproces.

Dat bevorderen van het hechtingsproces geldt niet alleen voor de moeder, maar kan ook bijdragen tot een sterkere band tussen papa en kleintje. Mannen kunnen vol trots rondlopen met hun kindje in de draagdoek. En gewoon lekker actief en ondernemend blijven, maar nu mét hun babytje. Heroes don’t wear capes, they wear kids!

Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die veel gedragen worden over het algemeen minder huilen. Logisch, doordat een babytje tijdens het dragen geschommeld en gewiegd wordt, is hij zo getroost als hij huilt. Omdat je snel kunt ingaan op zijn behoeften omdat hij zo dichtbij je is, ontwikkelt je mini een goed gevoel van veiligheid.

Omdat we bij Sebio het heel belangrijk vinden om ook voor 200% achter onze producten te staan geven we jou onze top 5 van babydragers mee, die door ons zijn getest én goedgekeurd. Al onze draagzakken zijn geheel veilig en zo kan je jouw kindje 100% ergonomisch dragen!

Top 5 van Babydragers

1. My Neo voorgevormde draagzak - Néobulle 

My Néo draagzak

Deze fantastische voorgevormde draagzak is ideaal voor de allerkleinsten. Grootste voordelen zijn: lichtgewicht, aanpasbaar en vooral super gemakkelijk in gebruik.Je brengt deze babydrager in top chrono 1 minuut aan! Bovendien is hij made in France en gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal. Super toch!

Deze draagzak kan je al gebruiken vanaf de geboorte, en je babytje kan je zowel op de buik als op de rug dragen. Perfect voor langere wandelingen of op reis.

My néo voorgevormde draagzak - Néobulle

2. My Cocon -draagdoek om te knopen - Néobulle

De My Cocon is een superzachte draagdoek die in 3 posities kan worden gedragen: op de buik, op de heup en op de rug.Deze draagdoek is vooral enorm comfortabel, doordat je kan kiezen voor een knoopwijze die het beste bij jou en je babytje past. Om je op weg te helpen wordt de draagdoek met een handige gebruiksaanwijzing geleverd. De knooptechnieken heb je zo onder de knie!

Bovendien heeft de draagdoek een zakje waarin je een luier, een zakdoekje of een fopspeen voor jouw babytje kan bewaren. Handig toch! Door de 3 gebreide lagen die zorgen voor een thermoregulerend effect zal je kleintje niet te warm of niet te koud hebben. Samen heerlijk genieten dus.

My Cocon - Néobulle

3. Draagzak 360 - Ergobaby

draagzak ergobaby

Ergobaby's draagzak 360° toont jou baby de wereld in alle richtingen. Je kleintje zal in zijn nopjes zijn met deze babydrager. Waarom? Dit is de eerste Ergobaby draagzak waarmee ouders hun baby vanaf de geboorte in 4 ergonomische en comfortabele posities kunnen dragen: met het gezicht naar hun buik, rug en heup, maar ook met het gezicht naar de wereld. Super fijn voor je kleintje om zo de wereld rondom zich te kunnen ontdekken, terwijl hij zich in zijn veilige cocon bevindt.

Draagzak 360 -Ergobaby

4. My Sling - draagdoek zonder knoop - Néobulle

sling

De ringslings van Néobulle zijn ideaal om jonge baby’s mee te dragen. Gemaakt van een superzachte, als tricot aanvoelende stof. Door het hele lichte stretchmateriaal vormt deze draagdoek zich perfect om de baby en om de schouder en de rug van mama of papa.

Waarom wij zo fan zijn van dit modelletje? Hij is super gemakkelijk om aan te doen, en dus een prima alternatief voor ouders die zich niet helemaal 100% op hun gemak voelen bij een draagdoek die je moet knopen.

Draagdoek zonder knoop - Néobulle

5. PhysioCarrier draagzak - Love Radius

Deze draagzak is echt mijn persoonlijke topfavoriet, hij heeft alles wat ik van een babydrager verwacht: gebruiksgemak, comfort en veiligheid... en dit allemaal in een knap design.

Met deze fysiologische babydrager kan je jouw baby dragen op je buik, heup en rug. De draagzak is gemaakt uit ademend, all-weather materiaal dat zacht en soepel is, vergelijkbaar met een draagdoek. De stof van deze draagzak past zich perfect aan de morfologie van de baby aan. Super comfy voor jou en je kleintje dus. En om het helemaal af te maken komt deze met een leuk kapje, super schattig! 

PhysioCarrier - Love Radius

Geniet van het babydragen, en jouw kleine hartendief dicht bij jou.

Tot ziens,

Shirley

Ga terug
Producten uit deze blog

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt