Anders consumeren

Green is the new black: GREEN WEEK bij Sebio

Gepubliceerd op 20 November 2023

Vrijdag 24 november is het Black Friday. Op deze jaarlijks terugkerende – van origine Amerikaanse – dag stunten vooral de grote winkeliers met torenhoge kortingen, de Black friday deals worden zo naar je hoofd geslingerd. Black Friday stimuleert om zoveel mogelijk te kopen voor zo min mogelijk geld. 

Kopen om te kopen, zonder dat je het echt nodig hebt. Het staat haaks op bewust consumeren, en als je het ons vraagt is dit het laatste wat we nodig hebben in een tijd van massaconsumptie, milieuvervuiling, een oceaan vol plastic en een naderend tekort aan grondstoffen.

Net daarom organiseren wij een heuse Green Week bij Sebio! Een tegenreactie waarbij we volmondig NEE zeggen tegen Black friday. Van maandag 20 november tot en met zondag 26 november is het green week bij Sebio, waarbij we 3 acties op punt hebben gezet.

green week bij Sebio

Actie 1: geen bijzondere kortingen tijdens deze Green Week

Bij Sebio worden de prijzen die we aanbieden berekend op basis van een redelijke commerciële marge waar wij over het algemeen niet (of nauwelijks) onder kunnen gaan, met het risico dat wij onze vaste kosten en onze variabele kosten (lonen van onze werknemers, portkosten, logistieke kosten, tools voor e-commerce, enz.) niet kunnen betalen. Daarom geven wij er de voorkeur aan het hele jaar door eerlijke prijzen aan te bieden.

Actie 2: Geef terug aan de gemeenschap

De voorbije 3 jaren hebben we ons bij Sebio ook al afgezet tegen de apocalyptische massaconsumptie van deze zwarte dag. Vooral met de focus op ecologie.

Dit jaar hebben we besloten om terug te geven aan de gemeenschap; en dit vooral lokaal. Daarom geven wij bij iedere bestelling die door jou als consument wordt geplaatst €0,25; aan Feu Ouvert ASBL. Met het volledig bijeengesprokkelde bedrag kopen we speelgoed voor de kinderen.

De keuze voor dit goede doel was snel gemaakt, deze vereniging is ontworpen om kansarme gezinnen te verwelkomen en te begeleiden in de dagelijkse gebaren die nodig zijn om hun kinderen goed te laten opgroeien. En bevindt zich in Barvaux (12 km van ons bedrijf).

Actie 3: zeven Green tickets te winnen!

Omdat we bij Sebio onze klanten super belangrijk vinden, willen we graag ook aan jullie teruggeven. Zoals eerder al vermeld doen we dit niet door de gekste deals of door massaal kortingen te geven op ons gamma. Maar we geven maar liefst 7 (!) waardebonnen van €50 weg!

Deze Green Tickets worden dagelijks bij 1 bestelling die random wordt uitgekozen gestoken. Zo bedanken wij onze klanten voor hun trouw. Check zeker onze instagrampagina, en wie weet herken jij  wel jouw bestelling...

Neem een kijkje in ons assortiment lokale en/of duurzame producten, misschien vind je één of ander zinvol  alternatief. Steun op deze manier onze online webwinkel op mensenmaat en help ons te evolueren naar een respectvol consumptiemodel waar doordacht consumeren voor hele gezin centraal staat

Het Sebio team dankt je alvast voor je vertrouwen en wenst jullie een fijne Green Week!

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt