Anders consumeren

Groene klei & witte klei: voor een natuurlijke, gladde huid

Gepubliceerd op 17 July 2024

Eerst... Wat is klei?


Klei is een natuurlijk sedimentgesteente, voornamelijk bestaande uit silicium. Maar het bevat ook een rijke variëteit aan mineralen zoals aluminium, magnesium, calcium, ijzer en nog veel meer. De ondoordringbare en vette textuur maakt het gemakkelijk om klei te vormen wanneer het nat is. Vaak gewonnen op ongeveer een meter diepte, is klei een natuurlijk product met vele voordelen die Sebio u graag laat ontdekken.


groene klei


Al eeuwenlang gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen, wordt klei ook gebruikt voor het maken van aardewerk, het wassen van kleding en zelfs als bouwmateriaal. Dieren rollen zich instinctief in klei om hun wonden te verzorgen. De voordelen in cosmetica zijn vandaag de dag algemeen erkend, waardoor klei een essentieel ingrediënt is voor de verzorging van huid en haar.



Groene klei & witte klei: wat zijn de verschillen?


Groene klei en witte klei zijn twee varianten met verschillende eigenschappen. Groene klei, rijk aan magnesium en silicium, is de meest actieve en staat bekend om zijn vermogen om onzuiverheden te verwijderen en overtollig talg te absorberen. Ideaal voor gemengde tot vette huidtypen, het reinigt, balanceert, geneest en mattert de huid.


Witte klei, of kaolien, is daarentegen perfect voor droge en gevoelige huidtypen. Zacht en kalmerend, het biedt een milde peeling en helpt bij het verwijderen van gifstoffen. Het staat ook bekend om zijn anti-aging en verstevigende eigenschappen, waardoor de huid straalt en wordt gerevitaliseerd.


witte klei



Groene klei: voordelen & gebruik


Groene klei is een uitstekende bondgenoot om de huid te zuiveren en te revitaliseren. Dankzij de absorberende en genezende eigenschappen is het ideaal om onvolkomenheden te behandelen en overtollig talg te reguleren. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, met name in een groene klei masker of als een cataplasma.



Ons recept voor een masker met groene klei


Voor een groene klei masker thuis, meng deze ingrediënten tot een gladde pasta.


Breng aan op het gezicht, vermijd de oogcontouren en laat inwerken volgens je huidtype:

  • Gevoelige huid: 10 minuten
  • Normale huid: 15 minuten
  • Vette huid: 20 minuten


Spoel vervolgens af met lauwwarm water. Dit masker helpt je huid te zuiveren en onvolkomenheden te verminderen.


groene klei



Hoe maak je een cataplasma van groene klei?


Om een cataplasma van groene klei te maken, meng de groene klei in poeder van Vita Verde met lauwwarm water tot een romige consistentie. Breng deze pasta aan op een gaasje of een schone doek en leg het op het te behandelen gebied. Laat 1 tot 2 uur inwerken om gewrichts- of spierpijn te verlichten.



Hoe lang moet je een cataplasma van groene klei laten zitten?


In het algemeen moet een cataplasma van groene klei 1 tot 2 uur blijven zitten. Het is niet aan te raden om het de hele nacht te laten zitten, omdat de klei kan uitdrogen en de huid kan irriteren.


promo argile



Tip voor de navel van pasgeborenen


Groene klei is ook perfect voor het helpen bij de genezing van de navel van pasgeborenen. Breng een kleine hoeveelheid groene klei in pasta aan op de schone en droge navel, en laat het inwerken totdat de klei droog is. Deze natuurlijke methode helpt het gebied te drogen en te beschermen, wat een snelle en gezonde genezing bevordert.



Witte klei: voordelen & gebruik


Witte klei, dankzij zijn zachtheid, is perfect voor de verzorging van droge en gevoelige huid evenals voor droog en futloos haar. Het bevordert de eliminatie van gifstoffen, verheldert de teint en verstevigt de huid, wat zorgt voor een natuurlijke antirimpelwerking.


groene klei



Wat te doen met witte klei?


Witte klei is veelzijdig: het kan worden gebruikt als gezichtsmasker voor een gezonde uitstraling, als droogshampoo om het haar te revitaliseren, of zelfs als talk om huidirritaties bij baby's te verzachten.



Ons DIY-recept voor een masker met witte klei


Voor een masker met witte klei thuis, meng de volgende ingrediënten:

  • 15 g witte klei in poeder Vita Verde.
  • 15 g lavendelwater Vita Verde: kalmerend, zuiverend en herstellend, lavendelhydrolaat verlicht roodheid, verwijdert onzuiverheden en regenereert de huid. Het is bijzonder geschikt voor gevoelige huid, vette huid met onzuiverheden of na een zonnesteek.
  • 1 g BIO avocado-olie van Avril: voedend, regenererend en beschermend, avocado-olie geeft de huid elasticiteit en comfort terug terwijl het de celregeneratie bevordert. Het is bijzonder geschikt voor droge en rijpe huid, striae, de gevoelige huid van baby's en voor droog en beschadigd haar.
  • 1 g BIO geranium roos essentiële olie van Avril: antirimpel en samentrekkend, geranium roos essentiële olie regenereert en zuivert de huid.


Breng aan op het gezicht in een dunne laag en laat 10 tot 15 minuten inwerken voordat u het afspoelt. Dit masker geeft uw huid glans en zachtheid. Afhankelijk van uw huidtype, kies voor de juiste inwerktijd (zie hierboven).


groene klei


Of je nu een vette of droge huid hebt, de voordelen van klei zijn onmiskenbaar. Bij Sebio bieden we u een selectie van hoogwaardige kleiproducten, zoals de groene klei in poeder en de witte klei in poeder van Vita Verde, om aan al uw schoonheids- en welzijnsbehoeften te voldoen. Integreer klei in uw routine en herontdek de natuurlijke kracht van deze eeuwenoude schat!



Take care ♡

Ga terug
Gerelateerde posts

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt