Beauty & verzorging

Hoe je haren succesvol kleuren met plantaardige kleurstof?

Gepubliceerd op 8 March 2022

Wist je dat? Vrouwen kleuren hun haar al sinds mensenheugenis met henna of natuurlijke, plantaardige kleurpoeders. Maar let op, haar kleuren met henna doe je niet zomaar. Inderdaad, het is noodzakelijk het haar goed voor te bereiden om de kleuring te ondergaan, en zodra dit gedaan is, kan je de kleur kiezen en aan de slag! Caroline, onze ambassadrice voor beauty en verzorging, presenteert de verschillende stappen om een mooie natuurlijke en plantaardige haarkleur te verkrijgen.

Natuurlijke haarkleuring

1.Jouw haar voorbereiden op een natuurlijke kleuring

De voorbereiding van jouw haar is een stap die niet mag worden verwaarloosd: allereerst moet je een zogenaamde verheldering uitvoeren. Met deze stap kan je jouw haar ontdoen van chemische residuen en, als je routine niet 100% natuurlijk is, van vervuiling. Deze stap kan eenvoudig worden gedaan met klei, of met een kant-en-klaar preparaat, zoals Khadi's Color Prep.

Color Prep is een mengsel van Ayurvedische poeders dat helpt bij de pre-pigmentatie en wordt ook gebruikt als een 100% natuurlijke en veganistische primer. Dit mengsel wordt op de volgende manier gebruikt: gewoon een pasta maken en minstens een uur laten intrekken, afspoelen met helder water. Zodra het haar is voorbereid, kan je overgaan tot de volgende stap.

2. De natuurlijke haarkleur aanbrengen


Khadi is een van de marktleiders op het gebied van natuurlijke en plantaardige haarkleuring. Het merk biedt haarkleuring volgens Ayurvedische methoden aan. Het biedt verschillende soorten kleuring, variërend van blond tot zwart. Het is belangrijk te weten dat de kleuring niet van persoon tot persoon op dezelfde manier reageert: de plantaardige kleurpoeders zijn aangepast aan de aard van uw haar.

Om jouw haarkleuring voor te bereiden, gewoon :

  •    Het poeder mengen met water van ongeveer 50°C (of voeg andere poeders toe om highlights toe te voegen) tot een cake-achtige consistentie. Hou het mengsel warm tijdens het aanbrengen.
  •     Zoals bij elke haarkleuring moet een dermatologische test worden uitgevoerd om allergieën te voorkomen. 
  •     Vervolgens zal, afhankelijk van de gewenste intensiteit of dekking, de inwerktijd verschillend zijn. De kleur kan ook in twee fasen worden aangebracht.
  •     Na het inwerken, het haar gewoon uitspoelen zonder het te wassen gedurende 48 uur om de pigmenten te laten evolueren.

3. Je natuurlijke kleuring onderhouden

Een shampoo om jouw haarkleur te behouden.

Khadi biedt een prachtig assortiment natuurlijke haarproducten, van shampoo tot conditioner tot haarolie aan.

Mijn favoriet is de Orange Vitality shampoo. Deze ayurvedische shampoo geeft je haar veerkracht en volume. Het geheim van dit effect ligt in het elixer van door Khadi geselecteerde Indiase kruiden, gecombineerd met barberry, walnotenkruid en essentiële olie van oranjebloesem. Dit maakt het ideaal voor vet en vermoeid haar, omdat het de frisheid herstelt en het haar hydrateert zonder het te verzwaren.

Een haarverzorgingsritueel voor het behoud van jouw natuurlijke kleur

Eenmaal per week een haarverzorgingsproduct gebruiken is essentieel om de glans van jouw natuurlijke kleur te verlengen en je haar te verzorgen.


Vitality Grow Ayurvedic Hair Oil is erg interessant. Om de haargroei te stimuleren en haaruitval te voorkomen, heeft Khadi dit Ayurvedische elixer ontwikkeld, dat de elasticiteit van jouw haar herstelt en gespleten haarpunten voorkomt. Een 100% natuurlijk recept voor gezonde haargroei.

Masseer de olie vóór het wassen eerst in de hoofdhuid en verdeel de resterende olie over de lengtes en uiteinden. Wikkel het haar vervolgens in een handdoek om het warm te houden en laat de olie ten minste 30 tot 60 minuten intrekken voordat je het haar wast. Voor een nog intenser effect laat je de olie 's nachts intrekken en was je je haar 's ochtends.

Je kan Ayurvedische haarolie ook gebruiken zonder spoelen, in kleine hoeveelheden.

Wil je gaan voor plantaardige haarkleuring?

Naast het kleureffect zijn Ayurvedische poeders een echte verzorging voor het haar. Een eenvoudig masker met neutrale henna zal je haar coaten en het versterken.

En jij, ben jij klaar om de stap te wagen richting natuurlijke haarkleuring?

Tot binnenkort,

Caroline

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt