Duurzaam spelen

Houten blokken: een klassieker voor jong en oud

Gepubliceerd op 24 February 2022

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om plastic speelgoed te vervangen door houten alternatieven. Tegenwoordig richten veel merken zich op het ethisch verantwoord maken van houten speelgoed dat zowel mooi als duurzaam is. Als je jouw kleintje houten speelgoed geeft, bescherm je zijn gezondheid en de omgeving waarin hij of zij opgroeit. Ontdek de houten blokken: een klassieker voor alle leeftijden.

Ons houten speelgoed

Houten kubussen, een ideale leerspeelgoed

De houten kubus is een stuk speelgoed dat geschikt is voor kinderen vanaf de leeftijd van 12 maanden. Het is een beetje zoals de houten speelgoedkeuken. Hout is een warm en aangenaam materiaal om vast te houden en is ook zeer praktisch omdat het niet uit de handen van peuters glipt. De houten blokken die Sebio aanbiedt zijn veilig voor jonge kinderen, omdat ze geen plastic bevatten en er dus geen risico op toxiciteit is.

Houten kubus vormen

Als er één spel is dat er simplistisch uitziet, maar garant staat voor uren speelplezier, dan zijn het wel houten blokken. Of het nu gaat om een houten bouwsteen of een multifunctionele speelsteen, het is een klassiek stuk speelgoed waar kinderen van alle leeftijden dol op zijn.

De houten kubus helpt jouw kind ook om te leren over ruimte en het leven in drie dimensies.

Met de houten bouwstenen maakt jouw kind duizelingwekkende torens en leert hij de basisbeginselen van volume en evenwicht. Het is ook een spel dat samenwerking aanmoedigt, want je kan ook met je mini spelen en hem of haar helpen met uitgebreidere constructies. Houten bouwblokken zijn een geweldige manier om de vaardigheden, hand-oog coördinatie en handvaardigheid van je kindje te stimuleren. Uitstekend voor de ontwikkeling van de fijne motoriek van kleintjes!

Houten speelblokken en verschillende soorten speelgoed

Houten vormendoos-Animals

Onder de verschillende soorten "houten blok" speelgoed, zijn er die komen in de vorm van grote houten blokken waarin andere geometrische houten vormen moeten worden ingevoegd. Dit soort houten blokken zijn perfect voor het ontwikkelen van denk- en logische vaardigheden bij jonge kinderen. Je kind zal geconfronteerd worden met zijn eerste puzzel zonder dat het er naar uitziet.

Bij Sebio bieden we ook houten blokken in de vorm van puzzels, zoals een kleine houten reiskubus voor kinderen vanaf 3 jaar. Met behulp van 9 L-vormige houten blokken moet uw kind een perfecte kubus maken. Ideaal om te leren problemen op te lossen en logische vaardigheden te ontwikkelen.

In onze selectie vind je ook alfabetblokken met gegraveerd reliëf, blokken met educatieve thema's zoals dieren of het bos, en zelfs houten blokken met geluid! Een brede waaier van houten blokken, aangepast aan alle leeftijden, die de mogelijkheden van spelend leren vergroot.

Het is het ideale geschenk voor alle kinderen. Compleet en kleurrijk, de houten kubus is een prachtig decoratief object in de kamer van uw kind, dankzij zijn vintage en tijdloze kant.

3D compositiespel in hout

Houten blokken - een tijdloos stuk speelgoed

Zoals je kan zien, zijn houten blokken stevig, milieuvriendelijk en gezond speelgoed dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Sebio biedt ook milieuvriendelijke merken aan, zoals Plan Toys, dat zonne-energie gebruikt in zijn productieproces. Wij zijn ook fan van het merk EverEarth, dat momenteel de enige speelgoedfabrikant is die 100% eigenaar is van de bossen waar het hout voor zijn speelgoed vandaan komt.

Je moet niet altijd op zoek gaan naar ingewikkelde cadeau-ideeën: een degelijk, duurzaam, leuk en ecologisch verantwoord stuk speelgoed cadeau doen... het is mogelijk!

Groetjes,

Jouw Sebio team

Ons houten speelgoed

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt