Duurzaam spelen

Joepie, vakantie! Maar hoe zit het met die schermtijd?

Gepubliceerd op 10 July 2024

Schermtijd, we kennen het allemaal, en nu de zomervakantie is aangebroken, zijn onze kindjes de hele dag thuis. Vaak gebruiken we het om even te kunnen koken of iets op te ruimen, of simpelweg om ze even bezig te houden terwijl wij iets anders doen. De verleiding is groot om dat rustmomentje zo lang mogelijk te rekken.

Toch voelen we vaak aan dat we ze niet de hele dag voor een scherm kunnen laten zitten, hoe handig dat ook zou zijn.

Lunii kopen

Hoeveel schermtijd voor kinderen is aanbevolen?

Voor kinderen jonger dan 2 jaar:
Schermtijd wordt sterk afgeraden. Mocht je toch willen, beperk het dan tot maximaal 5 minuten.

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar:
Maximaal 30 minuten per dag, idealiter verdeeld over meerdere momenten van 5 à 10 minuten.

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar:
Tot 60 minuten per dag, verdeeld over 4 keer 15 minuten.

De Lunii verhalenfabriek: het beste van beide werelden

In deze moderne tijden zijn kinderen en elektronica onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lijkt vaak alsof schermtijd onvermijdelijk is, maar met de Lunii verhalenfabriek kun je het beste van beide werelden bieden. De Lunii verhalenfabriek is de ideale oplossing voor ouders die hun kinderen willen laten genieten van technologie zonder hersenloos naar een scherm te laten staren.

De Lunii verhalenfabriek biedt kinderen een schat aan verhalen zonder dat er een scherm aan te pas komt. Ze kunnen hun eigen verhalen creëren door te kiezen uit verschillende personages, locaties en objecten. Dit stimuleert hun creativiteit en verbeelding, een waardevol en leuk alternatief voor schermtijd.

Lunii kopen

Perfect voor thuis en onderweg

Of het nu tijdens een lange autorit, een regenachtige dag thuis, of voor het slapen gaan is, de Lunii verhalenfabriek is ideaal. Dankzij het compacte formaat en de lange batterijduur kunnen kinderen overal van hun favoriete verhalen genieten, zonder afhankelijk te zijn van schermen. Dit maakt de Lunii verhalenfabriek perfect als schermvrij speelgoed dat makkelijk mee te nemen is.

Groene keuze: duurzaam en milieuvriendelijk

In een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is, is de Lunii verhalenfabriek een milieuvriendelijke keuze. Het verbruikt minder energie en draagt bij aan minder e-waste. Gemaakt van duurzame materialen, is het ontworpen om lang mee te gaan. Door te kiezen voor de Lunii verhalenfabriek, maak je een bewuste keuze voor het milieu en de toekomst van je kind. Dit duurzaam speelgoed helpt niet alleen bij het reduceren van schermtijd, maar ook bij het maken van ecologisch verantwoorde keuzes.

Lunii kopen

Ontdek de Lunii verhalenfabriek bij Sebio

Klaar om de verbeelding van je kind te prikkelen en schermtijd te verminderen? Ontdek de Lunii verhalenfabriek in onze webshop en geef je kind eindeloze verhalen en avonturen, waar je ook gaat! Bezoek Sebio voor ons uitgebreide assortiment aan duurzaam en educatief speelgoed. Laat de verbeelding van je kind bloeien zonder dat schermen de show stelen!

Ontdek Lunii

Lunii kopen

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt