Anders consumeren

Ken jij alle pluspunten van Aleppo zeep?

Gepubliceerd op 15 March 2022

Ah, Aleppo zeep... iedereen heeft er al eens van gehoord. Moeilijk om er naast te kijken: het is de oudste bekende zeep in de wereld. Aleppo zeep, voorouder van Marseille zeep, heeft de eeuwen doorkruist en veel gereisd, waardoor steeds meer bevolkingen konden genieten van de vele voordelen, niet altijd even bekend... Kennismaking met deze traditionele vaste verzorging en een klein overzicht van de vele eigenschappen en deugden ervan.

De deugden van Aleppo zeep

Aleppo-zeep is vooral, als het authentiek is, een natuurlijke vaste zeep en zonder dierlijke vetten of petrochemische bestanddelen. Het verstopt de poriën niet, de huid ademt natuurlijk. Ecologisch, Zero Waste en met volledig respect voor de huid en het milieu.

De echte Aleppo zeep combineert de voordelen van olijfolie hydraterend, verzachtend en de pluspunten van de olie van laurier zuiverend, beschermend en stimulerend voor de huid: het zal reguleren en verzachten.

Voordelen aleppo zeep

Aleppo Zeep-Karawan

Aleppo zeep is dus perfect voor het lichaam, het gezicht en de handen. Bijna magisch, toch?

Het is ook een bondgenoot van vet haar (of beter gezegd de strijd tegen vet haar): met een of twee wasbeurten per week (maximaal), zal het helpen het teveel aan talg in je haar te reguleren.

En dat is nog niet alles! De verzachtende eigenschappen maken het ook een must-have voor het scheren, zowel tijdens (in plaats van scheerschuim) als erna, om de huid te helpen genezen. Zacht voor de huid, het respecteert de hydrolipidenfilm.

Dankzij de antiseptische eigenschappen van laurierbesolie helpt deze zachte, natuurlijke zeep tenslotte ook acne te bestrijden en de op het huidoppervlak aanwezige bacteriën te elimineren.

Hoe kies je nu de juiste Aleppo zeep?

  •  Wat is een authentieke Aleppo zeep?

Aleppo zeep, wereldwijd bekend om zijn vele kwaliteiten, wordt vaak (slecht) geïmiteerd en verliest daardoor helaas aan kwaliteit, door toevoeging van minder nobele oliën: opgepast voor nepproducten. Geef de voorkeur aan sites die gespecialiseerd zijn in natuurlijke producten om onaangename verrassingen te voorkomen. Goed om te weten: hoe hoger het percentage laurierolie, hoe duurder de zeep zal zijn, aangezien het een kostbare olie is.

Echte Aleppo-zeep wordt altijd gemaakt van olijfolie en laurierolie. Het bevat ook water, soda en... that's it!. Deze vier ingrediënten zijn de enige die worden gebruikt in het eeuwenoude recept, dat van vader op zoon is overgeleverd door Syrische meesterzeepmakers. Deze twee oliën worden vervolgens door verzeping omgezet in zeeppasta. Nadat de pasta in blokjes is gesneden, laat men ze volgens de regels van de kunst gedurende ten minste 9 maanden in de open lucht drogen.

voordelen aleppo zeep


Wat zijn de selectiecriteria?


Je herkent een traditionele Aleppo zeep " ondertekend " door een meester zeepmaker:

  1. De aanwezigheid van een zegel dat de meesterzeepmaker in kwestie identificeert (op de markt van Aleppo worden zepen zonder verpakking te koop aangeboden).
  2. De onregelmatige contouren.
  3. Zijn mooie kleur, die schommelt tussen bruin en beige. Deze kleur is te wijten aan de tijd die de zeep nodig heeft gehad om te drogen. Als je de zeep doormidden snijdt, krijg je in het midden een mooie groene kleur, dankzij de olijf- en laurierolie.
  4. Zijn typische geur, die afkomstig is van de laurier en zeer herkenbaar is.


Deze vier criteria samen moeten voorkomen dat je een nepproduct tegenkomt...


De juiste verhouding laurierolie in de samenstelling

Het geheim van het kiezen van de Aleppo zeep die het beste bij jou past is te kijken naar de samenstelling. Specifiek, de dosering van laurierolie. Hoe belangrijker het is, hoe zuiverder de zeep zal zijn en dus geschikt voor de probleemhuid (overtollig talg, acne...).

Hier volgt een korte guideline* om je te helpen de juiste keuze te maken:

  • Droge en gevoelige huid Tussen 5 en 15%
  • Gecombineerde huid Tussen 15 en 25%
  • Vette huid Tussen 25 en 40%
  • Probleemhuid Meer dan 40%.


Zoals je kan zien, is er voor elk wat wils met deze traditionele zeep. Absoluut, de Aleppo zeep is een pareltje, dat met trots in je badkamer zal prijken. Een geweldig cadeau-idee ook, je schenkt zoveel goeds in zo een klein klompje puur natuur!

* Bron: doctissimo.fr

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt