Duurzaam spelen

Ken jij open-ended play al?

Gepubliceerd op 30 September 2020

Duurzaam speelgoed zonder toeters en bellen dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Hoe het gebruikt wordt hangt volledig af van het kind dat ermee speelt. Het zou blijkbaar de fantasie, creativiteit en het speelplezier van je kleintje bevorderen. Klinkt tof maar weet jij wat het echt is? Speciaal voor nieuwsgierige ouders, die de term enkel nog maar zagen passeren in hun Instagram feed, zetten we alle essentiële info over deze hippe spelvorm graag op een rijtje.

Fantaseren kan je leren

Bij open-ended play is het de bedoeling dat kinderen zelf op ontdekking gaan en kiezen hoe ze spulletjes gaan gebruiken. Geen regels of gebruiksaanwijzing dus. Open-ended toys hebben vaak een minimalistisch look en interessante vorm die ervoor zorgt dat kindjes geprikkeld worden om zelf te experimenteren met het voorwerp. Zij kiezen voor wat ze hun speelgoed die dag gaan gebruiken en dat bevordert hun creativiteit en verbeelding. Naast minimalistisch mooi zijn open-ended toys meestal ook gemaakt uit natuurlijke materialen, genderneutraal en tijdloos waardoor kleintjes ze minder snel ontgroeien.

Gezellig wobbelen

Balansbord, opstapje, racebaan voor autootjes, schommel, loungestoel, bruggetje, work-out,… De veelzijdige Wobbel is een krom houten evenwichtsbord dat afkomstig is uit de Waldorfscholen (steinerscholen in België). De Wobbel is een mooi stuk in de woonkamer met een harmonieuze ongedefinieerde vorm. Kinderen kunnen er spieroefeningen mee doen, beter worden in hun evenwicht vinden of er lekker in gaan liggen om even te rusten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Check hier al onze Wobbels

Creatief bouwen met Kapla

De houten Kapla blokjes! Een echte klassieker onder de open-ended toys. Allemaal exact hetzelfde maar toch je kan je er de meest unieke bouwwerken mee creëren. Naast creatieve creaties kan je kleintje er ook zelf spelletjes mee uitvinden zoals Domino of Jenga.

Bekijk de hele Kapla collectie

Zin gekregen om zelf zo’n tijdloze open-ended toy in huis te halen? Deze spulletjes in een woon-, speel- of slaapkamer zullen gegarandeerd de nieuwsgierigheid van alle kinderen van 0 tot 100 jaar prikkelen.

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt