Baby & kind

Hoe maak je de overgang naar het zomeruur zachter voor je baby?

Gepubliceerd op 16 March 2023

Daar is de lente! In het begin van de lente schakelen we over op zomeruur, dat wil zeggen dat de klok er een uurtje op vooruit gaat. Voor ouders met baby's kan dit verandering brengen in het slaapritueel van hun kleintjes. Het kan namelijk eventjes duren voordat de biologische klok van een baby gewend is aan het nieuwe uur. In deze blog bespreken we handige tips om je baby te helpen wennen aan het zomeruur en zo een goede nachtrust te behouden, want als er 1 ding is wat alle ouders kunnen beamen: slaap is key!

slaaptips baby

Begin op tijd aan het slaapritueel

Begin minstens 30 minuten voor de bedtijd van je baby met het slaapritueel. Dit geeft je baby de tijd om te ontspannen en zich voor te bereiden op de slaap. Gebruik deze tijd om echt te genieten van je kleintje, zen ouder = zen baby.

Geef een rustgevende massage

Een zachte massage kan je baby helpen te ontspannen en te kalmeren. Gebruik een natuurlijke massageolie zoals de biologische olie van Néobulle om je baby te masseren.

Stille nacht ontspannende olie - Néobulle

Maak het donker in de babykamer

Zorg ervoor dat de kamer van je baby zo donker mogelijk is. Gebruik verduisterende gordijnen om het daglicht buiten te houden, vooral als je baby nog niet gewend is aan het zomeruur. Een schemerend nachtlampje kan eventueel, om je baby een rustige sfeer aan te bieden: het creëert een rustgevende en kalme sfeer in de babykamer, wat kan helpen bij het kalmeren van een onrustige baby

Gebruik rustgevende geuren

Geuren hebben een krachtig effect op onze gemoedstoestand. Gebruik bijvoorbeeld lavendelgeur om je baby te helpen ontspannen en te kalmeren. Gebruik een diffuser om de geuren te verspreiden. Kies voor een synergie met noten van Kamille, lavendel, lavandin, zoete sinaasappel, petitgrain en mandarijn zoals de synergie PranaBB : BIO slaap mengsel voor verstuiver. Deze is aangeraden voor babytjes vanaf 3 maanden.

PranaBB: synergie voor verstuiver 10ml - Pranarom

Geef een warm bad

Een warm bad kan je baby helpen te ontspannen en te kalmeren voor het slapengaan. Gebruik een natuurlijk badproduct zoals de milde welterusten badmelk van Weleda, Wilde tijm helpt je baby's lichaam verwarmen en extract van Calendula verzacht de tere babyhuid

Gebruik een slaapzak

Een slaapzak kan je baby helpen om zich veilig en geborgen te voelen tijdens het slapen. Je kan kiezen voor een inbakerslaapzak zodat je mini zich net zoals in de baarmoeder voelt. Zoete dromen dankzij het zalige geborgen gevoel net zoals bij mama!

Ontdek onze slaapzakken

Gebruik rustgevende muziek

Speel rustgevende muziek om je baby te kalmeren en te ontspannen. Kies muziek zonder een sterke beat of melodie, en speel het op een laag volume. Zachtjes neuriën of lieve woordjes fluisteren kunnen je baby ook rust brengen

Zorg voor een comfortabele slaapomgeving

Zorg ervoor dat de slaapomgeving van je baby comfortabel is. Gebruik een biologisch katoenen beddengoed, en zorg ervoor dat de temperatuur van de kamer aangenaam is. Te veel speelgoed in de kamer kan voor afleiding zorgen, berg dus al het speelgoed op zodat je baby niet extra gestimuleerd wordt. Check zeker onze opbergers voor leuke babykamer inspo!

Ontdek ons beddengoed

Kortom, slaap is van cruciaal belang voor de gezondheid en ontwikkeling van baby's. Als ouder kunt u uw baby helpen om een gezonde slaaproutine te ontwikkelen door een rustige en comfortabele omgeving te creëren, regelmatige slaaptijden aan te houden en jouw baby op een veilige manier te laten slapen. Vergeet niet dat elke baby anders is en dat het normaal is dat slaappatronen veranderen naarmate ze groeien. Het is belangrijk om geduldig te blijven en flexibel te zijn tijdens dit proces. Ik wens jou en je lieve schattebout alvast sweet dreams!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt