Anders consumeren

Tips om je zomers kleurtje zo lang mogelijk te behouden

Gepubliceerd op 17 June 2024

De zomer nadert snel en daarmee ook de wens om goed voor je huid te zorgen zodat deze stralend en gezond blijft. Of je nu je huid wilt voorbereiden op de vakantie of wilt verzorgen na blootstelling aan de zon, de producten van Clémence & Vivien verkrijgbaar bij Sebio zijn je ideale bondgenoten. Ontdek onze tips en trucs om je bruine teint de hele zomer lang vast te houden.

1 | Bereid je huid voor


Voordat je de zon ingaat, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Een week van tevoren kun je je huid exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en een egale bruine teint te bevorderen. Gebruik de Exfoliërende Le Saint-Bernard Zeep, een zuiverend product dat zacht reinigt en exfolieert. Dit zorgt ervoor dat je bruine teint beter blijft zitten en langer meegaat.

Exfoliërende Le Saint-Bernard Zeep



hoe je je bruine teint kunt verlengen

2 | Bescherm jezelf tegen de zon


Het is essentieel om jezelf te beschermen tegen UV-stralen om zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Breng regelmatig een zonnebrandcrème aan die geschikt is voor jouw huidtype. Je kunt ook kiezen voor de Zelfbruinende druppels Clémence & Vivien om een gebruinde teint zonder risico te krijgen.

Zelfbruinende druppels

3 | Hydrateer en voed je huid

Hydratatie is de sleutel om een stralende bruine teint te behouden. Breng na elke blootstelling de Multi-use balsem Clémence & Vivien aan. Deze rijke balsem verzacht en voedt diepgaand en vormt een beschermende barrière op je huid. Voor het gezicht gebruik je het Hydraterende serum met hyaluronzuur voor een intense hydratatie.

Multi-use balsem

Een extra tip: breng een gezichtsverzorgingsolie aan die geschikt is voor jouw huidtype voor optimale voeding. Deze routine zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd en gevoed blijft, waardoor je bruine teint langer behouden blijft.

hoe je je bruine teint kunt verlengen

4 | Eet gezond

Je voeding heeft een grote invloed op de gezondheid van je huid. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines A, C en E, evenals bèta-caroteen, voor een egale en duurzame bruine teint. Kleurrijke groenten en fruit, vette vis en noten zijn uitstekende bronnen van deze voedingsstoffen. Vergeet niet om veel water te drinken om je huid van binnenuit gehydrateerd te houden.

Hier is een lijst van voedingsmiddelen die kunnen helpen je bruine teint te verlengen:

  • Wortelen - Rijk aan bèta-caroteen, bevorderen een gebruinde teint.
  • Tomaten - Bevatten lycopeen, een antioxidant die de huid beschermt.
  • Zoete aardappelen - Een uitstekende bron van vitamine A en bèta-caroteen.
  • Spinazie - Rijk aan vitamines A, C en E, belangrijk voor de gezondheid van de huid.
  • Abrikozen - Leveren bèta-caroteen voor een langdurige bruine teint.
  • Rode paprika's - Bevatten vitamines A en C, essentieel voor de huid.
  • Meloen - Rijk aan bèta-caroteen en water, voor hydratatie van de huid van binnenuit.
  • Noten - Rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, helpen bij het hydrateren van de huid.
  • Vette vis (zoals zalm en makreel) - Bevatten omega-3 voor voeding van de huid.
  • Citrusvruchten (sinaasappels, grapefruits) - Bevatten vitamine C, die helpt de huid te beschermen tegen schade door de zon.

Door deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen, kun je niet alleen je bruine teint verlengen, maar ook een gezonde en stralende huid behouden.

5 | Verfris je huid regelmatig

Om je bruine teint te verlengen, verfris je je huid na elke blootstelling aan de zon. Gebruik thermaal water sprays of bloemenhydrolaten om te verzachten en hydrateren. Je kunt ook koele douches nemen om de poriën te verkleinen en de glans van je bruine teint te behouden.

hoe je je bruine teint kunt verlengen

6 | Geniet van de zon op de beste momenten van de dag

Wil je een perfecte bruine teint krijgen en optimaal van de zonnestralen genieten zonder gevaar? Hier zijn de beste tijden om jezelf bloot te stellen:

  1. Vroeg in de ochtend: van 8u tot 10u, de zon is nog mild en de stralen zijn minder intens.

  2. In de namiddag: vanaf 16u, de zon begint te dalen en de temperaturen zijn aangenamer.

  3. Het gouden uur: tussen 18u en 20u, het zonlicht is warmer en zachter. Dit is het perfecte moment om prachtige foto's te maken.

Door deze eenvoudige handelingen te volgen, kun je je bruine teint verlengen en een stralende huid de hele zomer lang behouden. Geniet met mate van de zon en vergeet niet jezelf te beschermen!

Om de volledige Clémence & Vivien productlijn te ontdekken, ga naar Sebio en verzorg je huid op een natuurlijke manier.

Clémence & Vivien

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt