Duurzaam spelen

Top 10 milieuvriendelijke strandspeeltjes

Gepubliceerd op 16 June 2022

In de zomer zijn er zo veel kleine pleziertjes: een lekker ijsje eten, zonnebaden in een ligstoel, wandelen in de natuur... en spelen met zand op het strand tijdens een vakantie aan zee. Noordzee, Middellandse Zee, Atlantische Oceaan... het maakt niet uit: de mooiste zomerherinneringen worden (vaak) gemaakt op dezelfde plaats als de zandkastelen, d.w.z. op het strand. Sebio bekijkt de originele, milieuvriendelijke en onmisbare spelletjes die je in jouw bagage moet stoppen om baby's, kinderen en volwassenen te vermaken tijdens jouw vakantie aan zee.

1. Een siliconen strand set

Een mooie emmer, een kleine schep, vier leuke zandvormpjes... Dat is alles wat baby's en peuters nodig hebben om de beste zomer aan zee te beleven. Gemaakt van siliconen, een zacht, onbreekbaar en veilig materiaal, belooft deze strandset van Liewood uren en uren vrij spel op het strand, in zero plastic modus.

Dante strandset - Liewood

2. Een vlieger

Raket, vogel, vliegtuig of uil: kies de jouwe en zie hem vliegen op het strand! De vlieger, een klassieker onder de klassiekers, is het onmisbare strandspel voor een geslaagde vakantie. Te mooi, deze Djeco vliegers combineren aerodynamica en een geweldige look voor hele middagen met je ogen gericht op de hemel.

Vlieger - Djeco

3. Een strandkit voor zandkastelen

Hoe kun je het over een strandvakantie hebben zonder een zandkasteel? Het is moeilijk voor te stellen. Voor de mooiste kastelen met ongelooflijke vormen en de meest gepersonaliseerde architectuur is er niets beter dan deze volledig houten strandkit van Plan Toys, waarmee amateur-architecten vanaf 2 jaar hun fantasie de vrije loop kunnen laten en kastelen kunnen bouwen die nog prachtiger zijn dan alle citadellen ter wereld.


Creatieve strandset - Plan toys

4. Een paar zwemvinnen

Iedereen het water in! Ja, maar... wie zwemt het snelst? Zeker degene die deze kleine natuurrubberen vinnen van HeveaPlanet aan zijn of haar voeten heeft. Ze zijn perfect om de oceaan te ontdekken met respect voor het milieu. Ze zijn verkrijgbaar bij Sebio in twee zachte kleuren: perzik en munt. Voor een uitstapje naar zee dat zowel sportief als leuk is.

Zwemvliezen uit natuurrubber - Heveaplanet

5. Een 2-in-1 speelmat en opbergtas

Deze speelmat van het Belgische merk Play and Go is heel handig, mooi en echt functioneel en verandert in een transport- (en opberg-) tas als hij gesloten is. De buitenversie is voorzien van een gaatje in het midden om water of zand af te laten vloeien. De laag stof die in contact komt met het zand is waterdicht, zodat hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt: in het zand, maar ook op het gras of in huis.


OPBERGZAK & SPEELMAT - PLAY & GO


6. Een maxi zweefvliegtuig

Alle poëzie van de stille vlucht van een vogel gecombineerd met het plezier en de vliegprestaties van een "echt" zweefvliegtuig is te vinden in dit prachtige speelgoed maxi zweefvliegtuig uit de Haba Terra Kids collectie. Of het nu op het strand is of in het veld, kinderen zullen het geweldig vinden om hun mooie vliegtuig te lanceren en te zien vliegen, en het dan steeds weer opnieuw te doen.

Maxi werpvliegtuig - Terrakids

7. Een onbreekbare gieter

Plastic-vrij, zacht en onbreekbaar, dit leuke strandspel zal zeker een hit zijn! Toekijken hoe je engeltje aan zee haar kleine Liewood siliconen gietertje vult en leeggiet, maakt je gewoon verliefd. Als je thuiskomt, zul je blij zijn te zien dat de charme blijft werken, zowel tijdens het baden als in de tuin, waar mama en papa helpen de groenten te drinken te geven.

Siliconen gieter - Liewood

8. Een geïllustreerde ecologische strandset

Om kinderen bewust te maken van de dierenbescherming en hen tegelijkertijd de kans te geven hun fantasie de vrije loop te laten, heeft het Franse merk Coq en Pâte deze strandset bedacht die bestaat uit een schepje, een harkje, een emmertje en een zeef gekmaakt van Algoblend, een innovatief materiaal op basis van bruine algen die in Bretagne worden geoogst. De illustratie van een blauwe vinvis die plankton eet, zal jouw kleine natuurliefhebber meenemen op een ontdekkingsreis naar deze nu beschermde diersoort. De strandset is ook verkrijgbaar bij Sebio in de dessins schildpad, oceaan, walvis en octopus.

Ecologische strandset - Coq en Pâte

9. Een bordspel met strandthema


Op een rustiger moment op het zand, na de dag aan zee, in het restaurant of in de auto, waarom zet je het strandthema niet voort met dit leuke bordspel "4 aan het strand" van Haba? Met zijn magnetische stukken en metalen doos die gemakkelijk in de tas glijdt, belooft het een paar wilde spelletjes voor kinderen van 5 tot 99 jaar

Gezelschapsspel 4 aan het strand - Haba

10. Een gigantische diabolo

Spelen met een diabolo is een manier om psychomotorische vaardigheden, behendigheid en soms zelfs een gevoel voor evenwicht te ontwikkelen! Het is onmogelijk om uitgekeken te raken op deze grote klassieker. Alle mogelijke en denkbare figuren kunnen worden geperfectioneerd met behulp van deze reuzendiabolo van Vilac.  Om mee te nemen waar de zon ook schijnt!

Reuzediabolo - Vilac

Veel spelplezier!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt