Here comes the sun! Om veilig van de zon te kunnen genieten moeten we uiteraard voldoende smeren. Iedereen die begaan is met de oceanen weet dat chemische zonnecrèmes de koraalriffen geen goed doen. Om het deze zomer reef-safe te houden op strandvakantie met een ocean friendly zonnebrandcrème zetten we alle do’s en dont’s over het gebruik van minerale zonnecrème in de kijker.
Chemische zonnebescherming trekt volledig in je huid. Het risico op huidirritatie is daarom ook groter. Niet zeker welke filter er in jouw tube zit? Je herkent ze vooral door op zoek te gaan naar de benaming oxybenzone. Dit ingrediënt in chemische zonnefilters kan zee-organismen aantasten en is daarom zelfs al verboden in Hawaï. Ook de Europese Unie heeft intussen strenge richtlijnen voor UV-filters in zonnebrand.
Minerale filters met zinkoxide of titaniumdioxide trekken niet in de huid maar blijven op je huid liggen en weerkaatsen zo het zonlicht. De textuur is daarom iets dikker en er kan een witte waas ontstaan op je huid. In tegenstelling tot traditionele sunscreens zal deze variant wel biologisch afbreekbaar zijn in zeewater. Het gebruik van minerale filters is meestal even wennen. Smeer de zonnecrème daarom al 15 minuten voor blootstelling aan de zon, zorg er altijd voor dat je huid goed gehydrateerd is, breng de zonnecrème niet aan op je natte huid en start met een kleine hoeveelheid crème en probeer deze in kleine stappen aan te brengen en te verspreiden over je hele lichaam.
Bij Sebio vind je fijne natuurlijke en minerale zonnecrèmes van o.a. Lavera, Avril, Alphanova, Weleda, Acorelle, Attitude en Biosolis voor zorgeloos zomeren.
Word lid van Planet Family
Behulpzaam en eerlijk advies
In een veilige omgeving
Bij je thuis of in een afhaalpunt