Beauty & verzorging

Wash & Scrub zonder microbeads en zonder sulfaten

Gepubliceerd op 18 January 2022

Ons nieuw favoriet product bij Sebio in onze badkamer? De nieuwe Wash & Scrub uit de 'Nuts About You' familie van CÎME. Naast de volume shampoo, conditioner en hand & body wash is er nu ook de 'Nuts About You Wash & Scrub - For hands & body'. Deze hand & body wash is omhult in een nieuw geurenpalet van roos geranium en bergamot. Daarnaast bevat het ook kleine scrubdeeltjes van 100% natuurlijke oorsprong die je huid zacht reinigen en verzorgen. 

Net zoals de andere producten in de “Nuts About You” lijn zijn ze gemaakt op basis van zeepnoten in plaats van schadelijke sulfaten. Lees hieronder verder voor meer info over de fair trade projecten van CÎME in de Nepalese Himalaya waar de zeepnoten vandaan komen. 

CîME

Is het een hand & body wash? Is het een scrub? Het is beide! 

Deze hand & body wash, opnieuw gemaakt op basis van zeepnoten, reinigt de huid grondig maar verzorgt het ook meteen nadien. Dit komt door de fijne scrubpartikels die je lichaam mild exfoliëren en zorgen voor een instant zijdezachte, gladde huid.

Het 100% natuurlijke parfum is samengesteld door Walter De Boeck, één van de productontwikkelaars en vader van co-founder Anke De Boeck. De bloemige geur van roos geranium in combinatie met de zachte citrusgeur van bergamot doen wegdromen naar zonnige dagen in verre oorden. De kruidige noot van Sichuan peper zorgt dan net weer voor dat extra tikkeltje pit. 

Net zoals de andere producten uit de Nuts About You lijn, is de verpakking opnieuw gemaakt van 100% post consumer recycled plastic

Cîme Wash and scrub

Wash & Scrub - Nuts about you

Zonder microbeads - met natuurlijke exfoliants 

Het merendeel van de body & face scrubs die verkrijgbaar zijn op de markt bevatten microbeads. Deze zorgen enerzijds voor het reinigende effect maar zijn anderzijds zeer vervuilende plasticdeeltjes die rechtstreeks van je badkamerafvoer het riool instromen. Zo dragen de microbeads voor een groot deel bij aan de ‘Plastic Soep’ die ronddwaalt in onze oceanen.

In plaats hiervan hebben ze bij CÎME ervoor gekozen om cellulose op basis van houtpulp (FSC duurzaam gecertificeerd) te gebruiken voor het scrubeffect.

Deze fjne partikels exfoliëren de huid op een mildere manier en maken de huid zijdezacht zonder ze te beschadigen. Last but not least zijn deze duurzame exfoliants volledig van natuurlijke oorsprong en helemaal vrij van gifstoffen. Daar kan geen plastic tegenop!

Meet zeepnoten in plaats van sulfaten

Traditionele wasproducten bevatten steeds sulfaten. Het probleem met sulfaten is echter dat ze het natuurlijk beschermend laagje van je huid afbreken waardoor deze kwetsbaarder en droger wordt na iedere wasbeurt. Naast het feit dat sulfaten niet de beste keuze zijn voor je lichaam, zijn ze ook niet de beste vriend van onze planeet. Wanneer sulfaten doorgespoeld worden met ons douchewater komen er schadelijke stoffen in het milieu terecht.

Op hun trip naar Nepal namen de dames van CÎME de lokale verzorgingsrituelen onder de loep. Zo gebruiken ze hier een volledig natuurlijk alternatief voor sulfaten, namelijk de zeepnoten. De schaal van de zeepnoot heeft een schuimend en reinigend effect zonder dat het je huid uitdroogt of schade toebrengt aan onze planeet. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg toegankelijk doordat ze in het laagland van Nepal aan de bomen groeien.

Fair trade projecten in Nepal

Het plukken van de zeepnoten gebeurt via Community Foresting projecten. Hierbij wordt een natuurgebied overgedragen aan een lokale gemeenschap die het vervolgens toekennen aan leden van de gemeenschap. Zij zorgen ervoor dat de natuur niet ten koste gaat van de landbouwprojecten. Alle leden van die gemeenschap onderhouden het bos en mogen in ruil een paar weken per jaar zeepnoten oogsten in dit gebied. De oogst komt toe aan de eerlijke plukker, in ruil voor een kleine bijdrage per geplukte kilo zeepnoten. Met dit geld worden sociale projecten voor de gemeenschap gefinancierd, zoals de verbetering van het onderwijs in de lokale school.

Eenmaal de zeepnoten geplukt zijn, verwijderen ze de schalen. Hiervoor werkt het team van CÎME samen met Rabindra, die samen met zijn schoondochter Supriya een lokaal bedrijf in Nepalese plantenextracten runt.

‘Ik geloof heel erg in women empowerment, vrouwen zijn de toekomst van Nepal. 90% van onze werknemers zijn dan ook vrouwen en wij garanderen een gelijk loon voor iedereen, ongeacht geslacht. Over het algemeen doen vrouwen dit werk ook vaak secuurder dan mannen.’ — Rabindra, founder van Nepalees bedrijf in plantenextracten.

Nadien verwerken ze de schalen tot een extract, wat het veel compacter maakt in transport. Dit zou perfect in het labo van CÎME kunnen gebeuren, maar ze kiezen er bewust voor om dit in Nepal te laten verwerken. Zo kunnen de dames van CÎME meer jobs in Nepal creëren en hun ecologische voetafdruk reduceren. Ook dit deel van het werk wordt grotendeels door vrouwen uitgevoerd, die hier opnieuw een eerlijk loon voor krijgen.

Cîme projet Nepal

Over CÎME

CÎME skincare werd opgericht in 2012 door Isabel Coppens en Anke De Boeck, 2 ex-advocates met een passie voor natuurlijke skincare. CÎME staat bekend voor zijn duurzame & kwaliteitsvolle producten, natuurlijke ingrediënten en klieurige verpakkingen. CÎME schenkt bij de verkoop van elk CÎME product een deel van de opbrengst aan het ‘Little Doctors’ schoolproject in de Nepalese Himalaya.

Cîme himalaya

CÎME

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt