Duurzaam spelen

Wobbel: De voordelen van yoga voor je kind

Gepubliceerd op 22 June 2023

Yoga is een eeuwenoude beoefening die veel voordelen biedt, zowel voor het lichaam als voor de geest. En wat is een betere manier om deze discipline te cultiveren dan van jongs af aan? Ter gelegenheid van de Internationale Yoga Dag willen we graag twee leuke en leerzame hulpmiddelen onder de aandacht brengen die kinderen op een leuke en evenwichtige manier kennis laten maken met yoga: de Wobbel en Observe Montessori.

Wobbel: planche d'équilibre

De Wobbel : een veelzijdig balansbord

De Wobbel is een speciaal ontworpen balansplank voor kinderen. Gemaakt van natuurlijk hout, biedt het een gebogen oppervlak dat de balans en motorische coördinatie van jonge kinderen stimuleert. Of ze nu zachtjes willen wiegen, zitten, staan of meer dynamische bewegingen willen maken, de Wobbel biedt een oneindige reeks mogelijkheden.

Planche d'équilibre Wobbel

Wobbel Original blank gelakt met vilt - Roest

Een van de meest populaire toepassingen van de Wobbel is de integratie ervan in kinderyogasessies. De balansplank voegt een speelse en stimulerende dimensie toe aan traditionele yogahoudingen. Kinderen kunnen balans en stabiliteit ervaren terwijl ze verschillende houdingen uitvoeren. Dit versterkt hun zelfvertrouwen en verbetert hun concentratie, terwijl het de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden bevordert.

De Wobbel kan ook worden gebruikt als een ontspanningstool. Kinderen kunnen erop liggen en ontspannen, terwijl de plank zachtjes de contouren van hun lichaam volgt. Dit gebruik bevordert ontspanning en helpt de geest tot rust te brengen, waardoor een welverdiende pauze wordt geboden in hun drukke dag.

Planche d'équilibre Wobbel

Wobbel original

Observe Montessori : Yogakaarten voor kinderen

Als perfecte aanvulling op de Wobbel biedt Observe Montessori speciaal ontworpen yogakaarten voor kinderen. Deze geïllustreerde kaarten tonen verschillende yogahoudingen met duidelijke en eenvoudige instructies om ze correct uit te voeren.

De yogakaarten van Observe Montessori bieden talrijke voordelen. Ze stellen kinderen in staat elke houding te visualiseren, wat hun begrip en leerproces vergemakkelijkt. Dankzij de aantrekkelijke illustraties worden kinderen aangemoedigd om op een speelse en creatieve manier de posities na te bootsen. Deze educatieve tool bevordert de gezondheid en lichamelijke ontwikkeling van kinderen, terwijl ze tegelijkertijd plezier beleven aan het ontdekken van yoga.

Carte yoga pour enfants

10 Yogakaarten + etui - Observe Montessori

Een interactieve en leuke benadering van yoga voor kinderen

De Wobbel en de yogakaarten van Observe Montessori bieden een interactieve en leuke benadering van yoga voor kinderen. Ze moedigen kinderen aan om op een speelse en actieve manier verbinding te maken met hun lichaam en geest. Door de balansplank en de yogakaarten te combineren, kunnen kinderen een brede variëteit aan bewegingen en houdingen verkennen die zijn afgestemd op hun fysieke en emotionele ontwikkeling.

Bovendien passen de Wobbel en Observe Montessori perfect binnen de geest van het Montessori-onderwijs, dat autonomie, experimenteren en ontdekken bij kinderen aanmoedigt. Deze hulpmiddelen bieden een complete sensorische en motorische benadering, waardoor kinderen leren door middel van beweging en hun fysieke en mentale potentieel kunnen ontwikkelen. Ontdek nu de voordelen van deze unieke en leerzame tools voor kinderen.

Planche d'équilibre

Balansbord en Yogakaarten + gratis zakje

Door de Wobbel en Observe Montessori op een geïntegreerde manier te gebruiken, kunnen kinderen profiteren van een complete en verrijkende yoga-ervaring. Ze leren niet alleen verbinding te maken met hun lichaam, maar ook om zelfvertrouwen op te bouwen en een evenwichtige levensbenadering te cultiveren vanaf een jonge leeftijd. Laten we samen met kinderen over de hele wereld de Internationale Yogadag vieren en hun persoonlijke groei en ontwikkeling ondersteunen met behulp van de krachtige combinatie van de Wobbel en Observe Montessori!

Ontdek nu de talrijke voordelen van deze unieke en educatieve hulpmiddelen voor kinderen. Laat ze op een speelse en interactieve manier leren, terwijl ze tegelijkertijd hun motorische vaardigheden verbeteren en hun creatieve vermogens ontwikkelen met behulp van de Wobbel en de yogakaarten van Observe Montessori. Deze inspirerende tools helpen kinderen om zich volledig te ontplooien en een gezonde levensstijl te omarmen.

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt