Anders consumeren

Zo gebruik je solide shampoo

Gepubliceerd op 19 July 2021

Shampoo bars zijn zuinig in gebruik, verpakkingsvrij en makkelijk mee te nemen op reis. Heb jij ook zin om te starten met haarzeep i.p.v. shampoo in plastic flessen? Speciaal voor iedereen die wil beginnen met zero waste leggen we alles wat met afvalvrij haren wassen te maken heeft haarfijn uit.

Hoe gebruik je shampoo bars?

Maak je haren nat onder de douche of in bad, wrijf de haarzeep even tussen je handpalmen en verdeel het schuim daarna over je lokken. Masseer de shampoo even in en spoel vervolgens grondig uit. Je kan daarna eventueel ook een solide conditioner gebruiken om je haren extra voeding en zachtheid te geven.

Zo bewaar je haarzeep

Laat je solide shampoo na gebruik goed drogen in een zeepbakje, zeephouder of zeepzakje en bewaar het op een koele plaats. Als de shampooblok helemaal droog is kan je deze makkelijk meenemen in een herbruikbaar doosje uit roestvrij staal of een ander duurzaam materiaal. Solide shampoos zijn ook heel handig op reis omdat ze niet lekken en makkelijk mee in je handbagage kunnen.

Hoe kies je een vaste shampoo die past bij jouw haartype?

Net zoals bij traditionele shampoo heb je verschillende soorten shampoo bars. Merken zoals Vita Verde, Lamazuna, Savon Stories, Pachamamaï, Balade en Provence,… die je kan shoppen bij Sebio hebben in hun assortiment shampoo in verschillende geuren voor droog, vet of normaal haar. Ook solide kindershampoo en een haarzeep met anti-roos werking kan je terugvinden in onze webshop. Kortom voor ieder wat wils.

Shampoo bars zijn een fijn plasticvrij alternatief, bevatten pure natuurlijke ingrediënten en zijn zacht voor je haar en hoofdhuid. Een aanrader dus voor iedereen die samen de afvalberg kleiner wil maken.

Naar alle solide shampoos

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt