Etherische olie - Wortel

€ 9,59

6 Items
Volumekorting
Hoeveelheid Korting U bespaart
2 2% Tot € 0,38
4 5% Tot € 1,92
8 7% Tot € 5,37

Etherische wortelolie - Daucus carota ssp sativa is van oudsher bekend om zijn  drainerende en reinigende hepato-renale eigenschappen ++, tonicum en algemeen stimulerend middel ++, hypertensief ++, cholesterolverlagend +++, hepato-cellulaire regenerator +++.

Verkrijgbaar in 5 ml flacons.

Ref: PR091

Wortel - Daucus carota ssp sativa: De witte of roze bloemschermen leveren elliptische vruchten op, met een gehoekte punt.  De bladeren zijn fijn gesneden.  De wortel is taps toelopend en een beetje houtachtig.  De volwassen bloemschermen hebben een karakteristieke vorm die doet denken aan een klein vogelnestje.
Naast de zeer merkbare leverfunctie is de wortel zeer interessant vanuit dermatologisch oogpunt, omdat hij de pigmentatie van het huidoppervlak zal egaliseren.  We kunnen dus gebruik maken van deze deugd om bijvoorbeeld ouderdomsvlekken te bestrijden, of om een oud litteken te verwijderen (in dit geval verdunnen we de wortel EO tot 30% in Muskusroos plantaardige olie).

Aromatische moleculen: β-bisabolene, daucol, carotol, β-bisabolene, daucol, carotol
Gedestilleerd deel: fruit

Verkrijgbaar in 5 ml flacons

Van oudsher bekend om zijn eigenschappen:

  •     drainerend en hepatonaal reinigend middel ++
  •     tonicum en algemeen stimulerend middel ++
  •     hoge bloeddruk +++
  •     cholesterolverlagend ++ ++
  •     hepatocellulaire regenerator ++++++++

Speciale voorzorgsmaatregelen :

Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Dit product is geen vervanging voor een evenwichtige voeding. De aanbevolen dosis niet overschrijden. Tenzij door deskundige geadviseerd, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen jonger dan 6 jaar. Verwijderd houden van warmte en licht.

Professioneel advies:

De wilde wortel levert een essentiele olie die door de betrokken therapeut zeer gewaardeerd wordt om een gebrekkige leverfunctie te herstellen bij ziekten zoals virale hepatitis, cirrose....  Het gaat dus een perfecte synergie aan met andere EO's met gelijkaardige functies: thujolinetijm, Ledon Moeraspalm...  
Dagelijks: 1 druppel etherische wortelolie in een nootje van uw dag- of nachtcrème bestrijdt effectief bepaalde duidelijk zichtbare vasculaire aandoeningen zoals rosacea.

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt