Workshop - Bachbloesem - Niveau 2 - Brussel
SE613A

Reservatie en informatie: seb@alternatures.be

Inhoud van de workshop?

Bachbloesems werden in de jaren dertig gecreëerd door de Engelse dokter Edward Bach. Zijn filosofie: “zolang ziel lichaam en geest in harmonie zijn, kan niets ons beïnvloeden”. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan het bestuderen en erkennen van 38 gedragsvormen die hij identificeerde als de belangrijkste bronnen van ontevredenheid. Hij vond bloemen in de natuur die een invloed hebben op deze moeilijke emoties. Hij categoriseerde zijn 38 gedragsvormen vervolgens in 7 gedragscategorieën (angst, eenzaamheid, onzekerheid, ontmoediging, etc.). Deze natuurlijke remedies op basis van bloesems zijn sindsdien bekend als Bachbloesems. De middelen moedigen je aan om weer in balans te komen door je te helpen om controle te krijgen over je emoties om je beter te voelen. Ze zijn makkelijk in gebruik, geschikt voor het hele gezin en werken niet verslavend.

 

Deze cursus is voor deelnemers van de introductie workshop Bachbloesems hebben gevolgd of mensen die al bekend zijn met de 38 remedies. 

Het doel van de workshop is om je kennis over Bach-bloesemtherapie te verbreden en verdiepen om zo meer ervaring en vertrouwen op te doen om het je dagelijks leven te gebruiken. 

In het theoretisch gedeelte van de de workshop bekijken we:

  • het verschil tussen verschillende soorten bloementypes en persoonlijkheden 

  • subtiele verschillen tussen verschillende bloemen (bijvoorbeeld: cerato en scleranthus, iep en lariks, olijf en haagbeuk, gentiaan en gaspeldoorn...)

  • bloemen die elkaar complementeren of goed samengaan (bijvoorbeeld: mimulus en lariks, centaury en agrimony, rock water en crab apple...)

  • tegengestelde bloemen (bijvoorbeeld: wijnstok en centaury, heide en agrimonie, impatiens en wilde roos)

Het praktische gedeelte wijden we aan oefeningen en case studies (echt en fictief). Sommige oefeningen worden in groep opgelost en andere individueel met nabespreking in groep. 

Deze (Franstalige!) cursus is vooral gericht op de praktijk en het uitwisselen van informatie, niet enkel op de theorie. 

De workshop duurt een halve dag van 14.00 uur tot 18.30 uur.

Voor meer info en inschrijvingen mail je naar: seb@alternatures.be
 
Of rechtstreeks via de AlterNatureS website (klik hier)

Sébastien Delronge is naast expert natuurgeneeskunde en aromatherapeut ook de oprichter van Sebio. Hij volgde in 2007 een opleiding aromatherapie bij Pranarôm bij D. Baudoux. Hij specialiseerde zich (mede door zijn achtergrond als ingenieur) in een combinatie van een natuurlijke en wetenschappelijke benadering van werken met etherische oliën. Sébastien is afgestudeerd aan AESS (Agrégation de l'Enseignement Secondaire Supérieur) en geeft al meer dan 10 jaar opleidingen. Naast zijn theoretische kennis over essentiële oliën gebruikt hij het ook in het dagelijks leven om zichzelf en zijn drie kinderen te genezen. In 2014 voltooide hij ook een opleiding natuurgeneeskunde en richtte hij een adviespraktijk op waar hij de kracht van aromatherapie combineert met genezing door middel van andere alternatieve geneesmiddelen.

 

Locatie van de (Franstalige!) workshop: 31, avenue de Beersel, 1180 Uccle

De workshop zal plaatsvinden met een beperkte groep (maximum 10 personen).

 

  • Zondag 6 juni 2021 van 14.00 uur tot 18.30 uur

 

€45

Voor meer info mail je naar seb@alternatures.be.

Voor een rechtstreekse reservering bij AlterNatureS klik hier.

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt