Workshop - Hydrolatherapie - Brussel

SE622A

€ 90,00

Reserveringen en informatie: seb@alternatures.be

Hydrolaten (of bloemenwaters) worden tegelijk met etherische oliën verkregen bij de distillatie van aromatische planten.
Zij hebben veel punten gemeen met aromatherapie (en veel eigenschappen zijn gemeenschappelijk voor zowel essentiële oliën als de overeenkomstige hydrolaat)
Maar ze zijn ook heel verschillend omdat ze door hun gebrek aan toxiciteit gemakkelijker kunnen worden gebruikt, hetzij gedurende langere perioden (voor chronische pathologieën), hetzij op plaatsen waar het moeilijk is E.O. te gebruiken. (slijmvliezen, geslachtsorganen, ogen, oren...), of zelfs op zwangere vrouwen of pasgeborenen! Ze kunnen ook gemakkelijker oraal worden gebruikt, bijvoorbeeld.


De cursus Hydrolatherapie bevat de volgende elementen

Theoretische inleiding: definities, werking, galenica, toedieningswegen en posologie
Gedetailleerde studie van de 40 meest nuttige hydrolaten
Formules en synergieën op vele gebieden (waaronder dermatologie, zwangerschap en kindergeneeskunde)

Sébastien Delronge, natuurgeneeskundig aromatherapeut. Sébastien, de stichter van Sebio, kreeg op natuurlijke wijze belangstelling voor aromatherapie. Toen hij in 2007 de opleiding "aromatische geneeskunde of aromatherapie" volgde bij Pranarôm (gegeven door D. Baudoux), had hij een echte openbaring! Met een wetenschappelijke achtergrond (ingenieur), besefte hij dat aromatherapie een wetenschappelijke discipline op zich was, aangezien de biochemische analyse van essentiële oliën en hun moleculen nauwkeurig en wetenschappelijk gedocumenteerd was. Het lag dan ook voor de hand dat hij zich kon trakteren op een combinatie van twee van zijn favoriete onderwerpen, namelijk een natuurlijke en een wetenschappelijke benadering tegelijk. Sébastien is ook afgestudeerd aan de AESS (Agrégation de l'Enseignement Secondaire Supérieur) en geeft al meer dan 10 jaar les. Naast deze theoretische ervaring, gebruikt Sébastien natuurlijk essentiële oliën om zichzelf en zijn drie kinderen te behandelen. Tot slot heeft hij in 2014 een opleiding in natuurgeneeskunde afgerond en heeft hij een praktijkruimte waar hij aromatherapie combineert met andere natuurlijke geneesmiddelen.

De opleiding vindt plaats op het volgende adres: Beersellaan 31 - 1180 Ukkel

 

De cursus wordt gespreid over 2 halve dagen (9 les uren).
Programma: van 14:00 tot 18:30 op zaterdag en zondag

 

Volgende sessies:

Weekend van 19 en 20 februari 2022

 

Om in te schrijven, kiest u gewoon de datum (als er meerdere datums worden aangeboden) die u past (door erop te klikken) en plaatst u de cursus in uw winkelwagentje alsof het een product is.
De prijs omvat, naast de cursus
- de cursus nota's (ongeveer 60 pagina's)
- een gepersonaliseerde follow-up per e-mail na de cursus

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt