Anders consumeren

10 ecofriendly cadeau-ideeën voor Vaderdag

Gepubliceerd op 24 May 2022

Vergeet deze datum niet: vaderdag is in België op zondag 12 juni 2022. Soms zitten we vol goede ideeën om een mooi gedichtje te schrijven, een korte tekst of om een geweldig knutselwerk te maken. Andere keren zoeken we naar het antwoord op de cruciale vraag: wat te geven voor Vaderdag? Sebio stelt je 10 geschenkideeën voor Vaderdag voor, om papa te zeggen dat hij voor altijd een van de belangrijkste mensen ter wereld is.

1. Een mooi scheermes van metaal en hout

Is pa gladgeschoren? Geef hem een milieuvriendelijk, economisch en ultrastijlvol alternatief voor het klassieke scheermes met meerdere scheerbladen. Dit prachtige veiligheidsscheermes van het Franse merk Bambaw heeft een dunne bamboe handgreep en een zwart metalen deel dat niet roest. Dit traditionele type scheermes voorkomt ingegroeide haren, meer dan scheermesjes met meerdere bladen. Het is een klasse daad in elke situatie.

Let op: het scheerapparaat wordt geleverd met één mesje, maar vergeet jouw reservemesjes niet, die vind je hier.

Scheermes - Bambaw

2. Een origineel kaartspel

Is papa zot van kaartspelletjes? Mis de kans niet om je kennis te testen van heldhaftige beroemdheden, te herkennen op de boeren-, koninginnen- en koningskaarten van dit originele kaartspel, prachtig geïllustreerd met belangrijke figuren uit de min of meer hedendaagse geschiedenis, popcultuur, sport, enz. De rest van dit 54-kaarten dek is vrij klassiek. Perfect voor een geïmproviseerd spelletje battle, belote, canasta, poker, bridge, crapette, whist, rummy, gele dwerg...

Origineel kaartspel-Napoleon editions

3. Een mooie bento lunchbox

Is papa een smulpaap of een lekkerbek? Bied hem de belofte van een oneindig aantal sappige en verse maaltijden, met deze roestvrijstalen lunchbox met twee compartimenten, door het Franse merk Qwetch. Met zijn mooie houten illustratie zal hij papa vergezellen naar het werk of tijdens een wandeling, en hem garanderen dat zijn voedsel in optimale omstandigheden bewaard blijft en 4 uur warm of 6 uur vers blijft. Ook zeer aantrekkelijk: de bijpassende isothermische fles met een inhoud van één liter.

Isotherme beno lunchbox - qwetch

4. Een ultrasone verstuiver van essentiële oliën

Relaxed vader? Misschien met deze ultrasone essentiële olie diffuser van Pranarôm, die fungeert als een diffuser, lucht ionisator en luchtbevochtiger all in one. Perfect voor het creëren van een aangename sfeer van ontspanning en relaxen, heeft het een trendy, eigentijds blauw kubusontwerp dat zeker een plaatsje zal vinden in papa's favoriete kamer.

essentiële olie diffuser - pranarom

5. Een geschenkset met biologische verzorgingsproducten

Papa in de watten gelegd? Om hem de kans te geven zichzelf te verzorgen, zal deze biologische verzorgingsset voor mannen van het Franse merk Bivouak gewoonweg ideaal zijn. Het bestaat uit een biologische surgraszeep voor het lichaam, een biologische gezichtsreiniger en een biologische vochtinbrengende crème voor het gezicht in een mooie natuurlijke geschenkverpakking. Drie biologische verzorgingsproducten, gemaakt in Frankrijk en van hoge kwaliteit, om papa voor zichzelf te laten zorgen en de charme van deze houtachtige en zo authentieke geuren te ontdekken.

Verzorgingsset - Bivouak

6. Een leuk strategisch spel

Papa schaakkampioen? Deze klassieker doet het altijd goed, het alomgekende schaakspel in hout. Dit bordspel mag niet ontbreken in de spelletjeskast, en daarom het het perfecte cadeau voor papa. Deze houten variant is niet enkel ecologisch verantwoord maar staat ook eens mooi in je interieur. Schaakmat!

houten schaakspel

Schaakspel - Pintoys

7. Een grote roestvrijstalen waterfles

Papa op stap? Help hem goed gehydrateerd te blijven door hem deze mooie waterfles van het Franse merk Gaspajoe te geven. Hij is gemaakt van enkelwandig roestvrij staal, is volledig onbreekbaar en voorzien van een praktische inklapbare handgreep voor een gemakkelijke grip. Hij is hoog en slank zodat hij gemakkelijk in jouw rugzak past, heeft een mooie inhoud van 1 liter en een zeer elegante gegraveerde bamboe-illustratie.

Drinkfles 1L - Gaspajoe

8. Een EHBO doos. "De verpleger is papa!

Beschermende papa? Papa kan alle kleine pijntjes verzorgen met deze "Nurse is Daddy" cadeauset van het Franse merk Néobulle. Valpartijen,schaafwonden en andere kleine alledaagse pijntjes maken geen kans tegen de grote knuffels van papa, vooral als hij wordt geholpen door deze drie natuurlijke producten, gemaakt in Frankrijk en te gebruiken vanaf de leeftijd van 3 maanden. Deze lifesaver is zoals een dokter in huis!

Eerstehulpset - Néobulle

9. Zaadjes om te tuinieren

Een papa met groene vingers? Is je papa een echte tuinier? Spendeert hij het liefst van al zijn zondagnamiddag in zijn moestuintje? Dan hebben we het ideale cadeau: biologische zaden van het Belgische merk cycle en terre. Kies je voor tomaatjes, bieslook of rucola? Dit cadeau geeft je allerliefste papa dubbel plezier: eerst ontspannend tuinieren en later al dat lekkers opsmullen!

Biologische zaden - cycle en terre

10. Een speciale papa mok

Papa is een koffielover? Dan zal hij zijn dampende kop elke ochtend nodig hebben. Om hem er elke dag aan te herinneren dat we zielsveel van hem houden, waarom geef je hem geen speciale papa-mok? Gemaakt van keramiek en even elegant als iets anders, heeft het een eigentijds design en een trendy kleur die het geschikt maakt voor zowel de keukentafel als het kantoor. "Handen af, deze is van mijn vader!

Porseleinen beker DAD - Design letters

En als je het zou afvragen datum van Grootvaderdag in België, die valt op zondag 2 oktober 2022!

Fijne Vaderdag voor alle papa's!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt