Anders consumeren

10 Zero Waste cadeau-ideeën voor je favoriete juf of meester

Gepubliceerd op 7 June 2022

We zijn al juni, en wie juni zegt, zegt daarmee ook het einde van het schooljaar. Een jaar vol nieuwe dingen geleerd, nieuwe vaardigheden ontwikkeld en mooie momenten doorgebracht in de klas... en allemaal dankzij wie? Dankzij de kleuterleidster, de lagere schooljuf, de onderwijzer die zich iedere dag opnieuw met hart en ziel heeft gesmeten. De tijd is gekomen om leerkrachten een klein, gepersonaliseerd geschenkje aan te bieden als dank voor dit prachtige jaar aan de zijde van jouw kleintje. Sebio geeft je een kleine selectie van duurzame geschenkideeën voor een welgemeneende, gepersonaliseerde en milieuvriendelijke "DANKUWEL".

Wat geef je een leraar aan het eind van het schooljaar?


1. Een snoepzak gevuld met heel wat lekkers


Het is moeilijk om een home-made cadeau te verslaan. Dus waarom zou je niet in de keuken kruipen en heerlijke koekjes of snoepjes maken om van te watertanden? Een leuk idee dat naar hartelust gepersonaliseerd kan worden, om verpakt te worden in een mooie herbruikbare snoepzak van stof van het Belgische merk Simonette à Bicyclette. Bloemetjes-, appeltjes- of grafische print: je moet alleen maar de illustratie kiezen, vervolgens het recept volgen en klaar is kees!

Herbruikbare snoepzak - Simonette à bicyclette

2. Een mooie isothermische waterfles (limited edition!)


De zomer komt eraan, met de belofte van mooie wandelingen of fietstochten, in de natuur of op het strand. Perfect om licht te reizen maar toch super stijlvol, deze limited edition 500ml geïsoleerde waterfles met een coole boodschap van Design Letters zou in de smaak moeten vallen bij avontuurlijke leerkrachten die van plan zijn om het beste te maken van de mooie zomerdagen.


Isotherme drinkfles - Design Letters

3. Een flessenhouder voor je mooie waterfles

Het is goed om gehydrateerd te blijven. Maar gehydrateerd blijven terwijl je je handen vrij hebt is nog beter. De waterfles, een onmisbare metgezel bij mooi weer, is niet altijd even praktisch wanneer je hem in een tas moet dragen. Probleem opgelost, dankzij deze elegante en lichte flessenhouder van Label'Tour. Perfect om je handen vrij te houden en een ijsje te laten eten terwijl je leerkracht zijn hond uitlaat, bijvoorbeeld :)

Flessentas Camel - Label'tour

4. Een mug voor onderweg

Een thee- of koffieliefhebber zal nooit zonder zijn of haar te praktische on-the-go mok voor de vroege ochtenden kunnen. Dankzij de mooie trendy kleuren en de levendige illustratie tovert deze isothermische mok van 470 ml van het Franse merk Qwetch automatisch een glimlach op het gezicht van zelfs de meest slaperige persoon.

Iostherme mok - Qwetch

5. Een bewaardoos voor jouw favoriete (kruiden)thee


Thee? Ja, absoluut! Thee cadeau doen betekent zoete momenten van ontspanning en nietsdoen cadeau doen. Sereniteit, ontspanning, vitaliteit: het Belgische merk Teatower biedt een uitstekende selectie biologische en buitengewoon lekkere theeën met suggestieve namen en sublieme smaken. Ze zijn in bulk verkrijgbaar en daarom is het optimaal om ze  in de beste omstandigheden te bewaren, namelijk in een opbergdoos met dubbel deksel, die de grootste zorg voor zijn kostbare inhoud zal dragen.

Theedoos met dubbel deksel -Teatower

6. Een draagtas gemaakt van gerecycleerde materialen

Wat is een betere manier om al je kleine spulletjes mee te nemen dan een mooie, herbruikbare draagtas met rits, gemaakt van gerecycled materiaal en voorzien van een leuke, kleurrijke illustratie? Deze supersterke Blue Q boodschappentas, die garant staat voor originaliteit, is gemaakt van oude rijstzakken, zodat ze nog heel, heel lang zonder plastic zakjes voor eenmalig gebruik kan!

Zak met ritssluiting - Blue Q

7. Een set van ecologische dagelijkse verzorgingsproducten


Zero waste, biologisch, veganistisch en made in Frankrijk, deze eco-friendly solide verzorgingsproducten hebben veel sterke punten en zullen de droge huid gelukkig maken. Een solide reinigingsgel op basis van karitéboter, een solide shampoo verrijkt met biologische amandel- en avocado-olie, een frisse fluoridevrije tandpasta verrijkt met biologische rozemarijn en salie, en een gezichtsscrub voor de normale huid: perfect om jouw lievelingsleraar dagelijks enkele mooie, zachte momenten van ontspanning te gunnen, het hele jaar door.

Cadeaubox - Alphanova Bébé

8. Een Sfeerkaars

Na zo'n druk schooljaar is het tijd om te ontspannen en een adempauze te nemen, zodat jouw juf of meester volgend jaar weer op de goede voet van start kan gaan. Deze "Relax"  kaars, aangenaam geparfumeerd met zoete sinaasappel, lavendel en palmarosa essentiële oliën, zal jouw cocooning momenten begeleiden met haar zachte bloemengeur. Vegan, GMO-vrij en gemaakt in Zuid-Frankrijk, én gepresenteerd in een mooie glazen container die hermetisch kan worden afgesloten...

Sfeerkaars - Aromandise

9. Een trio van solide haarverzorgingsproducten

Een solide shampoo met grove den, een solid organic conditioner en een mooie kam van eikenhout, allemaal gepresenteerd in een bunny bag van geupcyclede en herbruikbare stof: het trio solide haarverzorgingsproducten van het Franse merk Lamazuna heeft alles. Veganistisch en gemaakt in Frankrijk, biedt het alles wat je nodig hebt om je haar te verzorgen, en dat 100% plasticvrij!

Giftset haarverzorging - Lamazuna

10. Gerecycleerde krantenpotloden

Als jouw favoriete leraar van schrijven of tekenen houdt, dan is er geen twijfel mogelijk: hij of zij zal dol zijn op deze 10 gerecyclede krantenpotloden van Lassanaï. Ze zijn zeer comfortabel en voorzien van een kwaliteitslabel. Ze worden met de hand gemaakt in een sociale onderneming in Sri-Lanka. Een nuttig en origineel geschenk, maar ook vol sociale- en milieuwaarden.

10 krantenpapierpotloden - Lassanaï

... en vergeet natuurlijk niet je mooie cadeautje in te pakken in een prachtig herbruikbare furoshiki, om geen wegwerppapier te gebruiken :)

School is out!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt