Anders consumeren

10x plastic waar véél leukere eco alternatieven voor bestaan!

Gepubliceerd op 30 September 2020

Wil je plasticvrijer leven? Dan zal reduce, re-use, recycle & REFUSE je nieuwe motto worden. Als zelfverklaarde zero waste lovers zetten we graag alle spulletjes die je makkelijk kan vervangen door een minimal to zero waste alternatief op een rijtje.

Rietjes

Drink jij nog al je verfrissende drankjes met een wegwerpplastic rietje? Nee toch? Alternatieven uit roestvrij staal zijn zoveel mooier! En ook handig om op zak te hebben om op verplaatsing ook te kunnen kiezen voor het herbruikbare alternatief.

Wegwerpfolie

Is plasticfolie verkrijgbaar in vrolijke prints? Dacht het niet! Van de kleurrijke wasbare alternatieven worden wij véél vrolijker.

Koffiebekers

Zelf koffiezetten met een ecologische perculator geeft je de vrijheid om de hoogkwalitatieve (fairtrade) koffie te kiezen die jij wilt. Je koffietje dan on the go meenemen in een hippe bamboe of RVS beker is goedkoper en stijlvoller dan de wegwerpvarianten.

Reduce, Reuse, Refuse

Flessen

Water drinken uit een plastic fles? Kraantjeswater uit een herbruikbare drinkfles is zoveel cooler. Letterlijk! Want als je een isothermisch model kiest dan blijft je water ook extra lang fris.

Tandenborstel

Een bamboe tandenborstel poetst je glimlach even goed, misstaat niet in je badkamer en draagt niet bij aan de plasticsoep.

Haarborstel

Lief voor je lokken en de planeet: de bamboe haarborstel! Bovendien houden deze exemplaren vaak ook je hoofdhuid gezond.

Luiers

Luiers composteren mag niet in België maar bio-afbreekbare exemplaren zorgen er wel voor dat je kleintje verschonen minder belastend is voor de planeet. Wasbare luiers en/of doeken zijn vaak ook beter voor baby’s die allergisch zijn aan traditionele luiers.

Tassen

Zeg vlakaf 'nee' tegen plastic zakjes in de supermarkt en neem je eigen katoenen of herbruikbare varianten mee. Mooier en milieuvriendelijker!

Doosjes

Je lunch meenemen in een herbruikbare brooddoos: super! Nu nog je boterhammen verpakken in een plasticvrij doosje uit bijvoorbeeld duurzame bamboe of roestvrij staal zou helemaal geweldig zijn.

Single-use plastic verpakkingen

Door systematische geen groenten te kopen die verpakt zijn in plastic of geen gratis spulletjes aan te nemen die gemaakt zijn uit plastic maak je meer plaats in huis voor al die prachtige duurzame alternatieven die vaak voordeliger, mooier en ecologischer zijn.

Shop een duurzaam alternatief
Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt