Baby & kind

Babykleding: de eerste garderobe voor je pasgeboren baby

Gepubliceerd op 28 May 2024

Als nieuwe ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kleintje. De juiste keuze in babykleding is belangrijk voor het comfort en de gezondheid van je baby, en draagt ook bij aan een betere wereld.

DUURZAME KINDERKLEDING

duurzame kinderkleding kopen

Waarom kwaliteit essentieel is

De huid van baby's is heel gevoelig en verdient daarom alleen de zachtste en veiligste materialen. Kleding van lagere kwaliteit kan schadelijke stoffen bevatten. Uit een onderzoek van Test Aankoop bleek dat 10 van de 25 geteste kledingstukken van Shein gevaarlijke stoffen bevatten. Blootstelling aan deze stoffen kan allergieën en huidirritaties veroorzaken, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Duurzame materialen

Merken zoals Laessig, Liewood, Fresk, Mushie en Konges Sløjd bieden veilige en duurzame kleding. Deze merken maken gebruik van biologische stoffen en milieuvriendelijke productiemethoden, waardoor je met een gerust hart kunt winkelen.

Waar je op moet letten bij het kopen van babykleding

  • Controleer labels: Kies voor kleding van biologisch katoen of andere natuurlijke materialen. Controleer de labels om zeker te zijn van de herkomst en gebruikte materialen.
  • Vermijd chemische behandelingen: Vermijd kleding die behandeld is met chemische stoffen zoals formaldehyde en azo-kleurstoffen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de gevoelige babyhuid.
  • Investeer in kwaliteit: Hoogwaardige kleding gaat langer mee en kan later doorgegeven worden aan broertjes, zusjes of andere kinderen. Dit is zowel economisch als milieuvriendelijk.
  • Zorg voor comfort: Let op zachte naden en comfortabele pasvormen die de beweging van je baby niet beperken. Elastische banden en verstelbare sluitingen zorgen ervoor dat de kleding goed past.
  • Wasvoorschriften: Volg de wasvoorschriften om de kleding in goede staat te houden. Gebruik mildere wasmiddelen die geschikt zijn voor babykleding om irritaties te voorkomen. Vergeet niet om nieuwe kleertjes eerst te wassen voordat je ze je baby aandoet.

DUURZAME KINDERKLEDING

duurzame kinderkleding kopen

Winterbaby vs zomerbaby

De uitgerekende datum bepaalt voor een groot deel welke kleding je nodig hebt. Verwacht je een winterbaby? Dan zijn warme kleertjes in de kleinste maten een must. Voor een zomerbaby is lichte, ademende kleding juist belangrijk. Die schattige zomerkleertjes voor op de groei kun je beter laten liggen, want de kans is groot dat je baby er snel uitgroeit. Koop dus niet te veel specifieke seizoenskleding op de groei.

Materiaal babykleding

Ademend, zacht katoen is het beste. Zorg ervoor dat de kleding duurzaam is en bestand tegen veel wassen en drogen, want baby's kunnen flink knoeien. Vermijd irritante labels die kunnen jeuken of irriteren door kleding te kiezen zonder labels of deze eruit te knippen.

Hoeveel babykleding heb je nodig?

Je vraagt je misschien af hoeveel kleding je echt nodig hebt. Hier is een handige lijst met musthaves:

Checklist babykleertjes

Maar staar je niet blind op deze aantallen. Elk kindje is anders en elke ouder heeft zijn eigen voorkeuren. Gebruik deze lijst als leidraad en pas aan wat voor jullie werkt.

Babykleding tips

  • Comfortabel: Zorg dat de kleding goed zit en comfortabel is voor je baby. Vermijd knoopjes en strikjes op de rug of in de nek.
  • Eenvoudig aan- en uit te kleden: Kies voor drukknoopjes en overslagrompertjes en truitjes. Deze zijn veel makkelijker aan te trekken.
  • Merken: Niet alle merken zijn hetzelfde en de maten kunnen verschillen. Let daarop.
  • Wasvoorschriften: Babykleertjes mogen vaak maar op 30 graden gewassen worden. Voor kleertjes die vaak vuil worden, is het beter om items te kiezen die je op 40 graden kunt wassen.

De eerste garderobe van je baby moet zorgvuldig samengesteld worden, met oog voor zowel kwaliteit als duurzaamheid. Dit beschermt de gezondheid van je kleintje en helpt tegelijkertijd onze planeet te behouden. Shop verantwoord en kies voor merken zoals Laessig, Liewood, Fresk, Mushie en Konges Sløjd.

Voor meer informatie over gevaarlijke stoffen in babykleding, raad ik aan het artikel van Test Aankoop te lezen.

Bezoek onze website sebio.be voor een uitgebreide selectie van duurzame babykleding.

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt