Anders consumeren

Badtijd met je kleintje: een moment van pure ontspanning

Gepubliceerd op 29 March 2022

Aan het eind van de dag, voor of na het avondeten, is badtijd een tijd van spel, ontspanning en compliciteit tussen ouders en kinderen. Om dit moment nog aangenamer te maken, en vooral om de zin en het enthousiasme om naar het bad te gaan te behouden, zetten wij enkele tips en enkele leuke producten of merken op een rijtje. Het is een soort survivalkit voor het bad, vooral als je kind een slecht humeur heeft, of zich niet meer wil wassen, of een slechte ervaring in het water heeft gehad (uitglijden, zeep in de ogen, water te warm of te koud)... De volgende parenthacks zullen je op weg helpen naar een zalig badmoment!

Een veilig bad

De eerste maanden gaan vrij goed: baby ontdekt het gevoel van water op zijn huid en wordt zich geleidelijk bewust van zijn kleine lichaam.

  •     Zorg voor een stabiele routine en maak het hem gemakkelijk.
  •     Kies een goede anti-slip badmat. Een uitglijder in het bad kan heel snel gebeuren en hij kan zich erg bezeren.
  •     Laat hem de kraan niet aanraken, hij kan zich snel verbranden.
  •     Controleer altijd de temperatuur van het water voordat je hem in bad stopt.
  •     Laat hem nooit alleen in bad!
  •     Stel hem gerust en creëer een zachte en aangename sfeer vol kleine ontdekkingen.

Anti-slip badmatje - Heveaplanet

Verander het bad in een echt waterpark

Een paar maanden later zit je kleintje in bad en begint dingen met zijn handjes te pakken. Zijn fijne motoriek en nieuwsgierigheid ontwikkelen zich. Er zijn tal van badspeeltjes, accessoires en activiteiten waarmee hij de waterwereld kan ontdekken, zijn taal kan ontwikkelen, zich gewoon kan verwonderen en zelfstandiger kan worden.

Badspeelgoed

Kopjes, figuurtjes, bootjes of badboekjes? Wij zijn dol op het Deense merk Liewood, dat een reeks leuke speeltjes aanbiedt die gemaakt zijn van 100% siliconen. Het badspeelgoed Gaby van Liewood zijn diertjes die met water gevuld kunnen worden en waarmee uw kinderen boeiende en fantastische verhalen kunnen verzinnen. Voor de +3 jaar tovert Haba je badkuip om in een Water Rally: kleine geïllustreerde balletjes glijden op volle snelheid over een circuit en finishen hun race in het badwater! In principe duurt het bad ongeveer 30 minuten. Wij wensen je veel succes bij het uit het water halen van je kleintjes met dit leuke spel!

badtijd plezant maken

Knikkerbaan badplezier - Haba

Belangrijke tip: Vergeet niet de badspeeltjes goed schoon te maken en het water te verwijderen. Laat ze goed drogen op een droge plaats om schimmel te voorkomen. Als er schimmelafzetting ontstaat, kunt u het speelgoed het beste weggooien.

Een knetterend, kleurrijk bad

Laat jouw kleintje spelen, plezier maken en genieten van dit moment van ontspanning. En waarom niet een beetje kleur toevoegen aan het badwater? Het merk Tinti heeft badkristallen samengesteld op basis van zeezout, calendula en vitamine E, die het badwater rood kleuren. Dit is een leuke, natuurlijke en veilige manier om kinderen vanaf 3 jaar in bad te krijgen!

badtijd plezant maken

Knetterende badverzorging - Tinti

Het speelse washandje, schuim en een stijlvolle badjas


Vanaf de leeftijd van 2 jaar kan jouw kapoen beginnen met zichzelf te leren wassen. Begin met het gezicht, de armen en benen en maak het nog leuker met washandjes die in poppen veranderen. Voeg wat schuim toe dat niet prikt in de ogen of gebruik een aangename zeep. (Het ultra-schuimige bad is altijd leuk bij de grootouders ;-)). Rond de leeftijd van 4 jaar zal hij bijna elk deel van zijn lichaam wassen en waarom hem dan niet de controle geven over de douchekop en de kraan om zich goed af te spoelen. Dit alles onder het welwillende oog van mama of papa.

In het algemeen zal hij rond 6 jaar in staat zijn om zijn eigen haar te wassen en zich te drogen. Dus vergeet de stijlvolle badjas niet! Een schattige badcape met konijntjes of een badjas met Afrikaanse leeuwen geeft hem of haar nog meer momenten van dolle avonturen vlak voor het slapengaan!

Ontspan je dus, verzin fascinerende en fantastische verhalen over piraten uit de Caraïben of de woeste zee, maak van jouw badkamer een wateroase en zing met je hartendiefje of zet wat muziek op. Wij beloven je onvergetelijke momenten met veel plezier en gelach.

Al onze badcapes en badjassen ontdekken

(Bron : inspiration Naitre&Grandir)

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt