Anders consumeren

Fleur je feesttafel op (zonder onnodige aankopen)!

Gepubliceerd op 24 November 2022

De feestdagen komen eraan, en we weten het: sommigen denken al na over de tafeldecoratie voor de kerstperiode! Met alle reclame over de gezelligste tijd van het jaar is het moeilijk om er niet aan toe te geven, wij bij Sebio denken ook al aan onze perfecte feesttafel. En ja, je kersttafel versieren en tegelijkertijd zero waste zijn is niet altijd even gemakkelijk!

 Om jou daarbij op weg te helpen, heeft het Sebio-team drie ideeën bedacht om niets weg te gooien en toch een prachtige tafel te hebben...

Eerste tip: Kleed jouw tafel aan met enkele glazen flessen

Ja, sommige mensen vonden dit idee een beetje simpel, maar bij nader inzien is het geen totaal dom idee. In plaats van geld uit te geven aan een decoratie, waarom koop je niet wat essentiële zaken met een origineel tintje? Je zal ze daarna dagdagelijks kunnen gebruiken...

Glazen literfles - Soulbottles

Tip nummer 2: Een modern tintje voor koffie!

Ohhhhhhhhhh, we zijn de grootste fans van de Belgische TeaTower glazen  bij Sebio. We hebben er genoeg in onze Sebio personeelseetzaal, maar je moet je 's morgens haasten om er een te pakken!

Dubbelwandig thee- en koffieglas - Teatower

Deze thee- en koffieglazen zijn niet alleen modern en stijlvol, maar geven je feesttafel ook een warme en authentieke toets dankzij de glazen samenstelling. Dus eigenlijk heb je niet veel nodig voor een stijlvolle salontafel...

Tip nummer drie: schakel over op kokosschalen!

Je tafel aankleden tijdens een eindejaarsmaaltijd zonder je hoofd en je portemonnee te breken in een decoratiewinkel: het is heel eenvoudig! Met deze prachtige, ultra-design schaaltjes neemt jouw tafel jouw gasten direct mee op reis. Maar zonder de enorme CO2-voetafdruk die daarbij hoort ;-)

Kokoskom - Bambaw

Dus ja, de schalen van het Belgische merk Bambaw komen uit Indonesië, dus je zou kunnen denken dat het niet super-duper leuk is voor de planeet. Aan de ene kant is het waar. Anderzijds worden de kokosnootschalen, die meestal bestemd zijn om te worden verbrand (waarbij enorme hoeveelheden CO2 vrijkomen), teruggewonnen voor andere doeleinden.

Dus als je ze eens en voor altijd koopt en ze jarenlang gebruikt, neemt het effect aanzienlijk af. Dat is nogal wat, hè?

en ondertussen...

Wat dacht je van aftellen naar Kerstmis met een van onze al te goede adventskalenders? Deze van het Belgische merk TeaTower heeft ons verslaafd gemaakt! Bovendien is het volledig biologisch gecertificeerd.

Adventskalender - Teatower

Wij hopen dat onze drie eenvoudige ideeën jou zullen helpen om een mooie tafel te hebben voor de feestdagen :-)

Ga terug
Producten uit deze blog

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt