Anders consumeren

Hoe je inox waterfles onderhouden?

Gepubliceerd op 15 March 2022

Bij het kiezen van een  herbruikbare waterfles gaat het niet alleen om het kiezen van een mooi design of een mooi kleurtje. Een waterfles is meer dan alleen een mooi hebbeding. Wist je dat als je een jaar lang een herbruikbare fles gebruikt, je maar liefst 167 wegwerpflessen uitspaart? Zo gebruik je een duurzaam alternatief voor plastic flessen én zorg je er ook voor dat je gedurende de dag voldoende water drinkt. Super toch! Maar hoe maak je je fles schoon, zodat hij lang meegaat? Wat zijn de tips en tricks voor een natuurlijke en ecologische reiniging van een roestvrijstalen fles? Sebio legt het je allemaal uit!

Drinkflessen

hoe je waterfles onderhouden

Roestvrij staal: een gezonde en duurzame keuze

Wist je dat? Er is geen verschil tussen "roestvrij staal" en "inox". Beide verwijzen naar een vorm van staal waaraan een grote hoeveelheid chroom is toegevoegd om het staal tegen roest te beschermen.

Roestvrij staal is een van de duurzaamste materialen voor hervulbare flessen en waterflessen: de bestanddelen ervan (chroom, ijzer en nikkel) zijn op onze planeet aarde ruim voorhanden met hulpbronnen die overeenkomen met ongeveer 150 jaar, vergeleken met 20 tot 50 jaar voor andere metalen. Bovendien is bijna 60% van de huidige productie van roestvrij staal afkomstig van recycling. Ten slotte maken de sterkte en de weerstand tegen corrosie het tot een materiaal met een zeer lange levensduur (meer dan 20 jaar), wat de vermindering van afval bevordert.


Gaspajoe RVS drinkbus - Sporty - Bamboe - 1L

Waarom je inox drinkfles reinigen?

Herbruikbare roestvrijstalen flessen zijn een van de meest doeltreffende manieren om het eenmalig gebruik van plastic te verminderen. Het spreekt dus vanzelf dat je ze goed wilt onderhouden, zodat ze zo lang mogelijk meegaan!

Aangezien deze flessen een zeer vochtige omgeving hebben, kunnen schimmels en bacteriën, zoals Escherichia coli (E. coli), die voedselvergiftiging en gastro-enteritis kunnen veroorzaken, zich gemakkelijk in de fles en het deksel ophopen. Dus of u de fles nu gebruikt voor koffie, warme chocolademelk, water of ijsthee, het is sterk aan te bevelen uw roestvrijstalen fles na elk gebruik goed schoon te maken en te ontsmetten. Bekijk onze tips om uw roestvrijstalen fles perfect schoon te houden.

Hoe maak je je roestvrijstalen waterfles dagelijks schoon?


Als je jouw roestvrijstalen waterfles iedere dag gebruikt, zijn er een paar dagelijkse taken die je moet uitvoeren om uw fles in topconditie te houden. Schroef na gebruik het deksel eraf en maak het schoon met heet water en een geschikt afwasmiddel. Om de moeilijkste hoekjes te bereiken, zoals de bodem van de fles, en eventueel vuil te verwijderen, kunt u een doek, een kleine borstel of een flessenborstel gebruiken.

Spoel de hals goed af en laat hem volledig drogen alvorens hem opnieuw te gebruiken. Zorg er ook voor dat het deksel helemaal droog is voordat je het weer op de fles doet, om te voorkomen dat het een broedplaats voor ziektekiemen wordt! Als uw roestvrijstalen fles na elke dag wassen nog steeds niet zo schoon is, probeer dan onze twee methoden voor het wassen en ontsmetten van uw roestvrijstalen fles.


Drie manieren om je RVS fles te wassen

1. Jouw inox waterfles wassen met witte azijn

Azijn is een fantastisch natuurlijk schoonmaakmiddel dat helpt je rvs fles te desinfecteren en te ontsmetten.

  1.     Vul de fles met gelijke delen water en azijn.
  2.     Doe het deksel erop en schud de fles terwijl je het mengsel omroert.
  3.     Laat het een nacht intrekken en spoel het de volgende dag met warm water af.

tips om je inoxen drinkfles te onderhouden

Schoonmaakazijn- La droguerie Ecologique

2. Je roestvrijstalen drinkfles schoonmaken met bakingsoda

Gebruik natriumbicarbonaat voor een zeer grondige reiniging: met zuiveringszout verwijder je al het vuil en schimmel die zich binnenin hebben opgehoopt.

  1.     Doe een theelepel natriumbicarbonaat in de fles.
  2.     Vul de rest met water.
  3.     Wrijf ook de binnenkant van het deksel in met de zuiveringszoutoplossing.
  4.     Laat het flesje een nacht staan en spoel het de volgende ochtend uit met water.


3. Doe beide, de een na de ander

Voor een volledige en perfecte reiniging van jouw herbruikbare fles, reinig je je fles eerst met azijn volgens de bovenstaande stappen, spoel je enkele keren na en reinig je vervolgens met baksoda.

je inoxen drinkfles onderhouden Natriumbicarbonaat-500gr

Accessoires voor het reinigen van je waterfles

Het wassen van jouw rvs waterfles is een snel en eenvoudig proces dat niet veel materiaal vereist. In feite heb je waarschijnlijk al alles wat je nodig hebt in je keuken! je kan een doek gebruiken om de binnen- en buitenkant van de fles schoon te maken, maar als je werkelijk op de moeilijk bereikbare plaatsen wilt kunnen komen, kan je het beste een waterflesborstel gebruiken.

De flessenborstel

Borstels voor waterflessen zijn onmisbaar in de keuken. Het zijn smalle, flexibele borstels met een lang handvat waardoor de binnenkant van de fles gemakkelijk bereikbaar is. De zachte borstelharen zijn ideaal voor inox flessen omdat ze de binnenkant niet bekrassen, in tegenstelling tot andere producten zoals metalen schuursponsjes en draadborstels.

De flessenborstel is daarom geschikt voor de dagelijkse keukenreiniging van bijvoorbeeld roestvrijstalen flessen, glazen flessen, sportflessen, babyflessen, waterbekers, koffiekannen, koffiekopjes, theepotten en wijnglazen. Het merk Gaspajoe biedt een borstel aan die speciaal voor flessen is ontworpen. Met het katoenen uiteinde kan je tot bij de bodem van het reservoir, terwijl het flexibele handvat en de zachte borstelharen het tot een zeer handig en gemakkelijk te gebruiken accessoire maken.

Flessenborstel-Gaspajoe

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt