We kennen het allemaal. Het is lunchtijd, je maag begint te rommelen alsof er een revolutie aan de gang is. En jij denkt: “Wat ga ik nu eten?” Natuurlijk, je kunt kiezen voor dat eeuwige afhaalbroodje dat je al veel te vaak hebt gehad. Maar niet vandaag. Vandaag speel jij de lunchhero. Vandaag ga je voor een zelfgemaakte, gezonde lunch die niet alleen je honger stilt, maar ook je collega’s jaloers maakt. Klinkt goed? Mooi. Hier zijn vier recepten die je makkelijk kunt maken én meenemen, zonder dat je keuken in chaos verandert. Let’s roll!
Fris, kleurrijk en gezond. Deze salade is een feestje voor je ogen én je smaakpapillen. Het is als eten én kunst in één. Perfect om koel te houden in je isotherme lunchbox terwijl jij indruk maakt op de lunchtafel.
Ingrediënten:
100g edamame
1 wortel, in dunne reepjes (voor die extra crunch)
50g rode kool, fijngesneden
1 gekookte biet, in blokjes (voor de hippe look en smaak)
1 handvol sesamzaadjes (strooien maar)
1 scheutje sojasaus (want je bent niet bang voor smaak)
Bereiding:
1. Kook de edamame kort en laat afkoelen. (Niemand wil warme bonen in hun salade)
2. Mix de gesneden wortel, rode kool en biet samen.
3. Garneer met sesamzaadjes en breng op smaak met sojasaus. Easy peasy en ready to go!
Niets schreeuwt meer comfort dan een dampende, romige soep in je lunchpauze. En je weet dat soepstengels dé finishing touch zijn. Deze soep blijft dankzij je isotherme beker perfect warm, dus geen zorgen over koude happen.
Ingrediënten:
2 courgettes, in stukjes (want courgette maakt soep romig)
1 prei, in ringen (voor diepte van smaak)
1 aardappel, geschild en in blokjes (*voor extra body*)
Bouillon naar keuze (groente of kip, jij kiest)
Soepstengels met sesamzaadjes (om heerlijk in te dippen)
Bereiding:
1. Fruit de prei en courgette kort in een pan, voeg de aardappel toe en giet de bouillon erbij.
2. Laat het geheel 20 minuten pruttelen en pureer het dan tot een heerlijke, romige soep.
3. Schenk de soep in je thermos en voeg de soepstengels toe voor de knapperige bite. Lunchen was nog nooit zo makkelijk én lekker.
Klaar voor een zomerse pasta die je koel en vers houdt? Deze pastasalade is als een mini-vakantie in een lunchbox. Je hoeft je geen zorgen te maken over kleffe pasta, want de smaak blijft fris tot het laatste hapje.
Ingrediënten:
150g farfalle pasta (de leukste pastavorm, duh)
10 cherrytomaatjes, gehalveerd (*sappig en fris)
50g feta, in blokjes (zoutig en romig)
10 groene olijven (yes, olijven zijn een must)
1 handvol verse peterselie (gewoon omdat het kan)
Bereiding:
1. Kook de pasta al dente en laat het afkoelen (we willen geen slappe boel).
2. Voeg de tomaten, feta en olijven toe.
3. Werk af met verse peterselie en een scheutje olijfolie. Klaar om indruk te maken met jouw pastasalade?
Of je nu zin hebt in een warme of koude lunch, deze kruidenquinoa met geroosterde groenten is altijd een winnaar. Bomvol smaak en vezels, maar toch licht genoeg om je niet in een food coma te laten belanden.
Ingrediënten:
100g quinoa (de held van gezonde lunches)
1 rode paprika, in stukjes (voor de kleur én smaak)
1 courgette, in plakjes (want waarom niet?)
1 handje verse kruiden (peterselie of koriander) (lekker groen)
1 scheutje olijfolie (ja, olijfolie moet altijd)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat het even afkoelen.
2. Rooster de paprika en courgette in de oven met olijfolie en wat zout.
3. Meng de quinoa met de geroosterde groenten en werk af met de kruiden. Warm of koud, deze lunch is altijd on point.
Bam! Daar heb je het: vier gezonde lunchrecepten die je makkelijk kunt meenemen en waarmee je gegarandeerd indruk maakt. Geen zielige boterhammen meer voor jou, alleen maar vers, kleurrijk en vooral lekker eten. Waar wacht je nog op? Duik die keuken in en breng je lunchgame naar een hoger niveau!
Smakelijk eten!
Word lid van Planet Family
Behulpzaam en eerlijk advies
In een veilige omgeving
Bij je thuis of in een afhaalpunt