Zelfzorg

Selfcare: onze tips en tricks om goed voor jezelf te zorgen

Gepubliceerd op 13 January 2024

Nu Blue monday voor de deur staat is het belangrijk stil te staan bij het belang van selfcare. Maar waarom selfcare, of goed voor jezelf zorgen belangrijk is zou eigenlijk geen uitleg nodig moeten hebben, het zou vanzelfsprekend moeten zijn.

Velen onder ons hebben een druk bestaan, het huishouden, kinderen, een drukke carrière.. allemaal meer dan  1 dagtaak. Toch is het belangrijk om als ouder af en toe een self-care momentje in te bouwen. Goed voor jezelf zorgen zorgt er immers voor dat je doorlopend al die taken tot een goed einde kan brengen. Hier volgen onze tips en tricks om aan selfcare te doen- want wij zeggen - bye bye Blue Monday, Hello Zen Monday 

Lees - en voedt jouw ziel

Een dichtbundel, science-fiction, ordinaire strandlectuur, inspirerende citaten, yogafilosofie, misdaadroman, non-fictie of een spirituele tekst. Kies een boek dat jouw naam roept en zet je wekker 15 minuten eerder. Het is een eenvoudige manier om jezelf een snelle leessessie cadeau te doen, alleen voor jou.

Zit en geniet van een warme kop koffie of thee

De eenvoudige kracht van zitten en genieten kan een krachtige manier zijn om zelfzorg te beoefenen. Maak van je warme drankje een ochtendritueel voor zelfzorg door je af te stemmen op je zintuigen: geur, geluid, aanraking, zicht.Zelfs dit kleine moment kan een groot verschil maken in je dag.

zen monday 1

Stretchen, wandelen of een yogavideo bekijken

Een beetje beweging kan de hele dag verbazingwekkende dingen doen voor je welzijn. Trek een paar schoenen aan en ga de deur uit voor een stevige wandeling, gooi een matje neer en doe wat aan stretching, of zet een yogavideo aan en zoek je flow.

Stay hydrated

Selfcare is de perfecte gelegenheid om een goede drinkgewoonte aan te nemen. Vul een groot glas water of een drinkfles die je de hele dag bij je houdt, zodat je een ganse dag gehydrateerd blijft. Dit is een geweldig eenvoudig zelfzorgidee om je voor te bereiden op een goede dag, een gehydrateerd lijf is een blij lijf.
Hydratatietip: het is bewezen dat rietjes het drinken een stuk gemakkelijker maken - dus probeer er een aan je glas toe te voegen of kies voor een drinkfles met rietje!

zen monday 2

Neem een Detox Bad

Kan je lichaam wel een detox gebruiken? Wist je dat je ook gewoon lekker lui in je bad kan detoxen? Echt waar, er bestaat een heerlijk ontspannende manier om je lijf te ontgiften! Ga voor een zalig me-time moment in bad met CÎME’s detox bodyscrub & badzout Magnificent Mandarine. Relaxen en detoxen: win win!

Tijdens het badderen in warm water worden afvalstoffen via je poriën afgevoerd. Eenmaal de gifstoffen verwijderd zijn neemt je huid de mineralen, vitamines en andere actieve stoffen uit de Magnificent Mandarine op. Heb je geen bad? Ga dan voor een uitgebreide scrubsessie in de douche!


zen monday 3

Neem deze tips voor zelfzorg op in je dagelijkse, normale routine, zodat je je energiek en enthousiast over je doelen kunt blijven voelen. Vergeet niet dat voor jezelf zorgen geen egoïstische bezigheid is - een happy mind en body zorgen voor een happy family!

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt