Beauty & verzorging

SMEERWEER: verzorging om de winter mee door te komen

Gepubliceerd op 21 December 2020

Het minst favoriete seizoen van koukleumen is er weer. Als je last hebt van kloven of een droge huid dan is de winter geen pretje. Gelukkig zijn er heel wat natuurlijke crèmes, balsems en body butters die je huid beschermen en je de winter helpen doorkomen.

Huidbalsems

Een multifunctionele lippenbalsem neem je makkelijk overal mee naartoe en breng je snel plaatselijk aan op droge plekken en kloven. Het Brusselse merkje HABEEBEE heeft verzorgende balsems met ecologische bijenwas en deze organic toppers van Dr. Bronner’s zijn verkrijgbaar in zalige natuurlijke geuren. Als je voor een biologisch afbreekbare stick wil gaan dan zijn er de nieuwe zero waste balsems van Beauty Made Easy.

Body butter

Een body butter heeft een dikkere, intensief voedende formule. De Skin Food lichaamsverzorging van Weleda bestaat uit biologische plantenextracten zoals kamille, calendula en driekleurig viooltje. Perfect om je droge huid dagelijks van top tot teen te voeden en beschermen.

  

Serum

Of je nu kiest voor een solide serum of eentje in vloeibare vorm, een natuurlijk serum geeft je gezicht en hals een boost na het reinigen. Een serum breng je aan op een schone huid voor je dag- en nachtcrème. Ideaal dus om je huid te doen stralen als het kwik daalt. Het solide gezichtsserum van Savon Stories bevat cactusvijgolie en doet je huid op natuurlijke wijze stralen.

Plantaardige oliën

Een droge olie, zoals deze l’Huile by CÎME van het Belgische merk CÎME, kan je gebruiken voor je huid, nagels en haren. Zalig om je huid een gezonde glow te geven voor of na een dagje de kou trotseren. Droge olie heeft een lichte textuur die snel in de huid trekt.

  

Dag- en nachtverzorging

Deze de koude wintermaanden mag je gerust een rijkere crème gebruiken. Zo vermijd je een trekkerig gevoel en smeer je een preventief beschermlaagje tegen de koude. De Nuxe bio-reeks is volledig vegan, natuurlijk geparfumeerd en verpakt in gerecycleerde flacons en potjes met een minimale impact op het milieu.



 

Handcrèmes

Hydraterende handcrèmes kan je zowel preventief als  na blootstelling aan guur weer aanbrengen op je handen en voeten. Tip: breng een dik laagje intensief voedende Skin Food van Weleda aan op je handen en voeten en doe gedurende een paar uur katoenen handschoenen en sokken aan. Je kan dit ook doen voor het slapengaan. Zo geef je jouw huid een extra dosis hydratatie.

  

 

Je tere velletje op milde wijze reinigen met zachte reinigingsproducten, niet té warm baden of douchen met eventueel een verzorgende badolie en voldoende water drinken zijn ook gouden skincare tips op de gure wintermaanden stralend door te komen.

Ontdek meer winter skincare

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt