Anders consumeren

Vertrek op zomerkamp met onze 5 onmisbare én eco-friendly items

Gepubliceerd op 22 June 2022

De zomer staat voor de deur, en voor heel wat kinderen en tieners betekent dat uitkijken naar een vakantiekamp. Met de jeugdbeweging de natuur in trekken, niets zo fijn voor jouw kroost! Dit is ook het ideale moment om stil te staan bij het ecologische aspect, en te kiezen voor duurzame alternatieven.

Maar wat steek je dan allemaal in die rugzak voor op kamp te vertrekken? Want laten we eerlijk zijn, ook al zijn het jouw kapoenen (groot of klein) die op kamp vertrekken; het is mamalief of papalief die instaat voor het maken van de valiezen. Nu ja… valiezen, beter gezegd trekrugzak. We geven jou ons lijstje met 5 onmisbare items voor een geslaagd én ecologisch verantwoord zomerkamp!

1. Zonnebrandcrème

Op kamp met de jeugdbeweging staat gelijk met buitenleven, dus heel wat meer blootstelling aan die gevaarlijke UV-stralen. Daarom is de juiste zonnebescherming voor jouw koter van uiterst belang. Wij zijn helemaal fan van de zonnecrèmes in stick van Attitude. Makkelijk aan te brengen, duurzame verpakking én compact.

Minerale zonnebrandcrème - Attitude

 2. Composteerbare Pleisters

Buiten spelen en ravotten, kampen bouwen en heel wat avonturen beleven… een ongelukje is dan snel gebeurd. En pijntjes bestrijd je met pleisters. De klassieke pleisters zijn een echte no-go wil je iets of wat ecofriendly door het leven gaan; daarom raden wij jou de composteerbare pleisters van Patch aan. Latexvrij, hypoallergeen en 100% composteerbaar. Mocht er eentje verloren gaan in de natuur is deze niet vervuilend, oef!

Bamboepleisters - Patch

3. Solide anti-muggen zeep

Proper gewassen en tegelijk beschermd tegen de muggen? Jawel hoor het kan! De anti-muggen zeep scout toujours is DE musthave (de naam zegt het al zelf) voor mee op kamp. Deze solide zeep van Habeebee is een biologische zeep met bijenwas, groene klei en de fijne geur van essentiële olie van citroengras. 100% biologisch afbreekbaar, natuurlijk en ecologisch verpakt.

Anti-muggen zeep - Habeebee

4. Isotherme drinkfles

Stay hydrated! Veel bewegen zorgt voor veel dorst, en niets zo verfrissend als lekker koel water. Plastic wegwerpflesjes zijn anno 2022 so not done, dus voorzie je kleine spruit met een isotherme drinkflesBambaw heeft een super exemplaar met een inhoud van 750 ml, voldoende drinkwater, zonder dat het te zwaar weegt. Per-fect!

Iostherme drinkfles 750 ml - Bambaw

5. Eco-friendly aanmaakblokjes

Deze tip is er vooral eentje voor de leiding. Wie zomerkamp met de jeugdbeweging zegt, zegt ook kampvuur; niets zo gezellig als samen liedjes zingen rond het knisperende vuur. Om dat kampvuur aan te steken op een milieuvriendelijke manier hebben wij bij Sebio de oplossing: 100% natuurlijke aanmaakblokjes,  gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, plantaardige olie en... niets anders.

Ecologische aanmaakblokjes - If you care

Een supertof vakantiekamp gewenst!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt