Beauty & verzorging

Waarom overstappen op menstruatieondergoed

Gepubliceerd op 1 February 2022

De afgelopen tien jaar heeft de markt voor hygiënische beschermingsmogelijkheden een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Men is zich namelijk steeds meer bewust geworden van de schadelijke gevolgen van wegwerpmaandverband en -tampons en van de grote risico's die bepaalde bestanddelen voor onze gezondheid kunnen teweegbrengen: toxische shocks, infecties, enz. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor wasbare en herbruikbare bescherming. Laten we eens kijken naar menstruatieslips, een van de meest populaire alternatieven!

Menstruatieslips

Zijn menstruatieslips een trend?

Met de komst van ecologische alternatieven voor de traditionele menstruatiebescherming, zijn cups, beter bekend als menstruatiecups, steeds populairder geworden. Helaas is deze vorm van hygiëne niet voor iedereen geschikt en vooral niet altijd even praktisch, afhankelijk van het werk dat je doet of de plaats waar je je bevindt (het is niet altijd gemakkelijk om jouw cup leeg en schoon te maken!).

Nog geen 5 jaar geleden kwam een nieuw accessoire op de markt: de menstruatieslip. Maar wat is dit vreemde voorwerp? Een slipje dat je draagt als je ongesteld bent? Is het hygiënisch? Hoe maak je ze schoon? Zoveel vragen en toch, zeker het proberen waard!

Zijn menstruatiebroekjes een investering?

Verschillende merken hebben hun modelletjes ontwikkeld en de markt voor menstruatieslips is nu goed gevestigd. Je vindt er namelijk merken die de voorkeur geven aan Franse of Europese fabricage, maar ook dropship-merken met lagere prijzen.

Dus ja, we steken het niet onder stoelen of banken, "lokale" menstruatiebroekjes zijn een investering, maar het is beter om de prijs te betalen, zelfs als dat betekent dat je ze gaandeweg moet kopen, dan dat je bij niet ecologische merken koopt met niet-traceerbare materialen.

Wist je dit? Een vrouw besteedt tussen 4500 en 5000 euro aan intieme bescherming (tampons, wegwerpmaandverband, enz.) gedurende haar hele leven.

Een slipje kost gemiddeld ongeveer 30 euro en kan tussen 6 en 8 jaar worden gebruikt, afhankelijk van hoe het wordt onderhouden.

Menstruatieslipjes, welk model kies je best?

Bij Sebio vinden we verschillende merken, in het bijzonder het jonge Franse merk uit Nantes, Marcia Créations.

De menstruatieslips van Marcia Créations zijn absoluut comfortabel (oef!) maar ook super absorberend, en dit gedurende vele uren! Marcia Créations gebruikt verschillende materialen uit de Europese Unie, zoals biologisch katoen jersey. Dit is een natuurlijk elastisch materiaal dat zacht aanvoelt voor je huid. In het kruis van de het slipje zorgen twee extra lagen voor een goede absorptie: een laag microspons van organisch katoen, een sterk absorberend materiaal, en een laag gerecycled PUL, een waterdicht materiaal dat je droog houdt.

Het grote praktische pluspunt? De menstruatieslips van Marcia Créations zijn voorzien van mooie drukknoopjes aan de zijkanten, zodat u uw panty, broek of schoenen niet hoeft uit te trekken als u ze verwisselt. Het kan alleen worden gebruikt of in combinatie met een cup of een wasbaar maandverband. Het zal ook een kostbare bondgenoot zijn in geval van blaaszwakte.

Ontdek de andere modellen en merken van menstruatieslips in de categorie "Menstruatieslips en -sponzen".

Hoe draag ik zorg voor mijn menstruatieslip?

Er zijn bepaalde regels die je moet volgen voor een goed onderhoud van je menstruatieslipjes om ze zo lang mogelijk te houden.

Voordat je jouw menstruatieslipjes voor de eerste keer gebruikt, moet je ze wassen in een machine met soortgelijke kleuren om hun absorberend vermogen te ontwikkelen.

Spoel je slipje na gebruik gewoon met de hand uit onder koud water (warm water maakt vlekken en geen zeep) tot het water helder is. Laat ze dan aan de lucht drogen tot de volgende machine.

Scheidt jouw slipjes van de machine door ze in een netje te doen en was ze op maximaal 40 graden. Gebruik geen droogkast.

Je bent klaar om je menstruatieslipje weer te gebruiken. Voor het beste gebruik raden we bij Sebio aan om vier onderbroekjes in bezit te hebben.

Ben jij overtuigd?

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt