Duurzaam spelen

Welk speelgoed geef je cadeau voor kindjes van 2 tot 4 jaar?

Gepubliceerd op 27 October 2022

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten welk speelgoed je aan kleine kinderen cadeau kan doen! Wat voor educatief speelgoed moet je geven als je 2, 3 en 4 jaar oud bent? Om jou te helpen geschenkideeën te vinden voor Kerstmis of Sinterklaas, hebben wij een reeks speelgoed geselecteerd dat geschikt is voor kinderen van twee tot vier jaar.

Magnetisch kinderspel - Djeco

Als spelend leren

Voor tweejarigen zijn vroege leerspelletjes een geweldige manier om hun hersenen kennis te laten maken met cognitief redeneren. Dus daarom is het helemaal top om e leren tellen terwijl je plezier hebt.

Ik leer tellen 1, 2, 3 - Vilac

Voor de leergierige kindje kan je ook een dierenalfabet in het Engels geven. En ja, de vroege kindertijd is de beste tijd om een nieuwe taal te integreren zonder moeite of moeilijkheden. Waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Dierenalfabet engels - Plan Toys

Een beetje actie

Wat is er leuker dan een zelfgebouwde racebaan? Jouw mini heeft alle tijd om zich een eigen circuit voor te stellen. Je kan kiezen voor een vrij eenvoudig circuit voor de kleintjes, of voor een uitgebreider parcours voor de groteren.

Mijn eerste racecircuit - Janod

Grote knikkerbaan - Haba

Tot rust komen met puzzels

Puzzels zijn een van de spellen die met ons meegroeien. Of je nu een kind bent of een volwassene, je kunt altijd terug om een mooie puzzel te maken. Voor kinderen biedt het merk Djeco een reeks leerrijke duopuzzels, klinkt goed toch? Voor kinderen vanaf 2 jaar is er bijvoorbeeld de duopuzzel tegenstellingen.

Leerrijke duopuzzel - Djeco

En voor de grotere kinderen hebben we de dierenparade!

Grote puzzel dieren parade - Djeco

Het merk HABA biedt ook leerspelletjes aan in de vorm van puzzels, zoals de Dieren & Getallen puzzel.

Spelletjes om de ontwikkeling van jouw kind te zien

Met sommige speeltjes kunnen kinderen zien hoe hun vaardigheden zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Deze spelletjes zijn een echte bron van plezier voor hun zelfvertrouwen en helpen hen het leerproces te begrijpen. Voorbeelden hiervan zijn behendigheidsspellen, zoals het labyrinthspel van Vilac.

Labyrinth spel - Vilac

Of de minigolfset van Plan Toys. Perfect om te spelen met broer of zus! 

Houten mini golf set - Plan toys

Laten we doorgaan met het ontwikkelen van logica!

Logische spelletjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar lijken vaak op bouwstenen, zoals deze van HABA. Sommige kinderen houden van dit soort spelletjes, anderen geven de voorkeur aan meer fysieke spelletjes. Maar ze moeten het eerst uitproberen om hun te weten waar ze het meeste van houden.

Sorteerspel - Haba

Onze persoonlijke favoriet

Onze favoriete set van het moment is de 2-in1 sjoelbak van Plan Toys! Een zeer mooie en authentieke uitstraling en bovenal doet hij ons terugdenken aan onze eigen jeugd.

2-in1 sjoelbak - Plan Toys

Heel veel spelplezier!

Shirley

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt