Beauty & verzorging

Welke make-up kies je het beste voor je gevoelige ogen?

Gepubliceerd op 21 March 2022


Lopende, rode en geïrriteerde ogen, gevoelige huid rond de oogleden of slijmvliezen? Om jouw gevoelige ogen te verzorgen, is het belangrijk om aangepaste producten te gebruiken en een specifieke verzorgingsroutine te volgen.

Daarom willen we een aantal tips en tricks met je delen die je zullen helpen om je mooie ogen dagelijks te verzorgen en daarnaast zetten we een aantal oogverzorgings- en make-upproducten van ons favoriete merk Avril op een rijtje. Avril is inderdaad een Frans cosmeticamerk dat een breed gamma van gezonde en ecologische producten aanbiedt, kwaliteitsproducten, gecertificeerd biologisch, met een minimum van 95% van de totale ingrediënten van natuurlijke oorsprong en dit alles tegen een betaalbare prijs!

Ontdek het cosmeticamerk Avril

Onze verzorgings- en schoonheidstips voor gevoelige ogen

Long-lasting make-up? Ja, dat kan met gevoelige ogen, maar kies dan voor make-up op basis van plantaardige wassen of oliën, vettige, crèmige of compacte texturen.

Geen glitter meer in de ogen

Geen glitter of poederoogschaduw meer die in je ogen kan afbladderen. Breng een goede make-upbasis aan, zodat de oogschaduw beter hecht en niet uitloopt of afschilfert. Avril biedt oogpotloden aan die vettiger zijn dan poeders en dus perfect voor gevoelige ogen.

Een nauwkeurig eyeliner voor gevoelige ogen.

Als u een oogpotlood of eyeliner gebruikt, teken dan uw bovenste en onderste ooglidlijn aan de basis van uw wimpers en vermijd de slijmvliezen of waterlijn. Deze gevoelige zones zijn het startpunt voor irritatie. Probeer Avril's Slate Grey Eye Pencil voor een zachte, intense oogopslag.

oogpotlood gevoelige ogen

Oogpotlood Ardoise - Avril

Bambi-ogen

Vergeet waterproof mascara, want die is moeilijk te verwijderen en kan je ogen irriteren. Kies een vochtinbrengende, geurloze mascara op basis van plantaardige was en breng hem vooral in een dun laagje aan en vermijd de onderkant van je wimpers.


Onberispelijke hygiëne

1.Was je handen voordat je make-up aanbrengt om bacteriën, jeuk en ooginfecties te voorkomen.
2.Vermijd het aanbrengen van make-up met je vingers en gebruik propere accessoires. Maak je kwasten of kleine sponzen regelmatig schoon met water en zeep.
3.De gouden regel: je mag geen make-up uitlenen, zelfs niet aan je beste vriend. Iedereen heeft zijn eigen make-up tasje.
4.Make-up remover is onmisbaar: de huid rond de ogen is veel dunner dan de rest van het gezicht, dus kies een zachte make-up remover die perfect geschikt is voor jouw gevoelige ogen. Avril's tweefasige oogmake-up remover verwijdert make-up zonder al te veel moeite en is gemaakt met biologisch korenbloemwater en aloë vera en is dermatologisch en ophthalmologisch getest. Wrijf nooit in jouw ogen, maar gebruik zachte, lichte deppende bewegingen. Vergeet nooit je make-up te verwijderen voor het slapen gaan! In bed kruipen met make-upresten is zeker niet ideaal voor je gevoelige ogen.

Oogmake-upreiniger - Avril

5. Na het verwijderen van je make-up, kun je Avril korenbloem bloemenwater aanbrengen. Het laat je huid stralen en vermindert fijne lijntjes en wallen onder de ogen.

https://sebio.be/nl/hydrolaten-en-bloemenwaters/23429-korenbloemwater-biologisch.html

Korenbloemwater - Avril

6. De verzorging van de oogzone is essentieel: kies een oogverzorgingsproduct dat de kwetsbare huid rond de ogen goed hydrateert en voedt. Breng je crème 's avonds aan op een gereinigde en droge huid en dep de crème op de oogcontour zonder te wrijven.  Avril biedt je een oogcontourverzorging met biologische arganolie aan, die de tere en fijne huid van de ogen voedt en elastisch maakt.

gevoelige ogen verzorgen

Oogcontourcrème - Avril

Hoe zit het met vervallen cosmetica?

Let op de houdbaarheidsdatum van jouw cosmetica! Fabrikanten vermelden meestal een uiterste houdbaarheidsdatum na opening, een OAP of een symbool op de verpakking. Een cosmeticaproduct waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, is niet aan te bevelen en al helemaal niet voor je gevoelige ogen.

Zoals je hebt begrepen, kunnen gevoelige ogen perfect worden opgemaakt door te kiezen voor niet-giftige producten, voor producten op basis van was of plantaardige oliën, die vetter zijn, en voor een zeer milde toepassing, zonder je dagelijkse onberispelijke hygiëne te vergeten.  

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt