Beauty & verzorging

Zo verzorg je jouw haren tijdens de herfst: tips voor stralend en gezond haar

Gepubliceerd op 27 August 2024

De zomer loopt ten einde, en met de komst van de herfst is het tijd om je haar wat extra liefde en aandacht te geven. We hebben de beste tips en tricks voor je verzameld om je haar gezond en stralend te houden tijdens de koude maanden. Of je nu op zoek bent naar de juiste manier om je haar te hydrateren, bescherming te bieden tegen de elementen, of te genieten van een verzorgend DIY-haarmasker, wij hebben alles wat je nodig hebt om je lokken door het seizoen heen te slepen en te laten stralen.

inspirational quote

Waarom kiezen voor een natuurlijke conditioner?

Natuurlijke conditioners zijn een geweldige keuze voor zowel je haar als het milieu. De conditioners van Sebio zijn biologisch en veganistisch en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Ze maken gebruik van hoogwaardige ingrediënten zoals arganolie, sheaboter en aloë vera, die je haar intens voeden, hydrateren en beschermen tegen de kou en droogte van de herfst.



Onze tips voor gezond en stralend haar tijdens de herfst

1. Hydrateren en beschermen

Begin je herfstroutine met een voedende conditioner van Sebio om je haar soepel en gezond te houden. Voeg een leave-in conditioner toe voor extra bescherming en om je haar de hele dag door gehydrateerd te houden. Dit helpt je haar te beschermen tegen de droogte en kou die de herfst met zich meebrengt.

2. Gebruik de föhn op een koele stand

Droog je haar altijd volledig voordat je naar buiten gaat, vooral in de koude lucht. Nat haar in de wind kan snel beschadigen en kroezen veroorzaken. Gebruik een föhn met een koele stand om je haar zacht te drogen zonder het te beschadigen.

3. Was je haar met lauwwarm water

Heet water kan je haar en hoofdhuid uitdrogen, wat leidt tot broos en onhandelbaar haar. Was je haar met lauwwarm water en spoel het af met koel water om de haarschubben te sluiten en extra glans te geven.

4. Voeding voor je haar

Gezond haar begint van binnenuit. Zorg ervoor dat je een dieet hebt dat rijk is aan vitamines en mineralen die je haar voeden. Vitamine A, C en E, evenals omega-3 vetzuren, zijn essentieel om je haar sterk en glanzend te houden. Voeg voedingsmiddelen zoals avocado's, noten, bessen en groene bladgroenten toe aan je dieet om je haar van binnenuit te voeden.

5. Kies de juiste borstel

Een goede borstel kan een groot verschil maken. De Anaé haarborstels, gemaakt van natuurlijke materialen, zijn lief voor je haar en voor de planeet. Deze borstels ontwarren je haar zachtjes zonder het te beschadigen en helpen om je haar gezond en glanzend te houden.

6. Gebruik haarolie

Sluit vocht in je haar door een lichte haarolie aan te brengen op nat haar. Dit helpt je haar gehydrateerd en zacht te houden, en voorkomt statisch haar, wat vooral in de winter een veelvoorkomend probleem is. Kies voor oliën zoals jojoba, argan of amandelolie, die je haar voeden zonder het te verzwaren.

7. Verwen je haar met een diy masker

Als kers op de taart, verwen je haar net zoals je jezelf zou trakteren op een warme chocolademelk op een kille herfstdag. Probeer dit eenvoudige diy-haarmasker om je haar diep te hydrateren en te herstellen:

  • Ingrediënten:

    • 1 rijpe avocado
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 1 eetlepel honing
  • Instructies:

    1. Prak de avocado tot een gladde massa.
    2. Voeg de kokosolie en honing toe en meng goed.
    3. Breng het masker aan op vochtig haar, van wortel tot punt.
    4. Laat het 20-30 minuten intrekken en spoel daarna goed uit.

Dit masker zorgt voor diepe hydratatie en herstelt beschadigd haar, waardoor het klaar is voor de herfst.

DIY avocado haarmasker

Bereid je haar voor op de herfst met de natuurlijke conditioners van Sebio en deze handige tips. Met de juiste zorg en producten blijft je haar gezond en stralend, zelfs tijdens de koudere maanden.

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt