Citroenzuur - Ontkalker

ED058

€ 9,50

49 Items

Je bent nog niet ingelogd

Natuurlijk gekristalliseerd citroenzuur met een krachtige ontkalkende en roestwerende werking. Dit plantaardig zuur is oplosbaar in water en volledig biologisch afbreekbaar.

Inhoud: 1 kg

 

Dit citric acid:

 ​is veilig voor mens en milieu

 kan op heel veel manieren ingezet worden in het huishouden

 is geproduceerd en verpakt in West-Europa

Biologisch afbreekbaar citroenzuur. Een veelzijdig natuurlijk huishoudproduct dat bijzonder geschikt om kalk te verwijderen.

La Droguerie Ecologique maakt al meer dan 15 jaar een gamma aan natuurlijke ingrediënten om zelf je huishoudproducten mee te maken. Met de bijhorende handleiding en hun gamma aan pure ingrediënten loodsen ze je moeiteloos door het DIY proces. Hun producten worden gemaakt in Frankrijk of West-Europa, bevatten natuurlijk materialen en zoveel mogelijk ingrediënten uit de biologische landbouw.

Citroen zuur kan je enkele jaren bewaren op een droge plek. Vochtigheid kan voor brokkenvorming zorgen. Dit product kan niet gebruikt worden voor aluminium, marmer, en over het algemeen geen enkele oppervlakte die gevoelig is voor zuren. Bescherm gekleurd textiel tegen spatten van citroenzuur (geeft vlekken). Maak evenzeer alle spatten schoon met veel water. Oude koffiemachines, wasmachines en waterkokers zijn vaak zo verkalkt dat ze niet resistent zijn tegen ontkalking met citroenzuur. Buiten bereik van kinderen houden. Product irriteert de ogen, huid en slijmvliezen. In geval van contact met de ogen, grondig spoelen met water en een dokter raadplegen. Niet in contact brengen met natrium of met poetsdoeken op basis van chloor.

Ontkalking van koffiemachines: los 1 tot 2 soeplepels citroenzuur in 1 liter koud water op en vul de machine met deze oplossing. Laat 1 tas vullen door de machine en dan 15 tot 30 minuten rusten. Laat de rest van de oplossing door de machine stromen en spoel 2 keer met water.

Ontkalking van waterkokers: los 1 tot 2 soeplepels citroenzuur in 1 liter ater op en vul de waterkoker hiermee. Laat het kortstondig koken en 30 minuten inwerken. Spoel vervolgens zorgvuldig met water.

Ontkalking van wasmachines: giet 6 tot 8 soeplepels citroenzuur in de trommel et zet het programma op 90°C, zonder wasgoed in uiteraard.

Schoonmaken van verbrande bodems van potten of RVS pannen: los 2 soeplepels citroenzuur op in 1 tas water, verhit de oplossing enkele minuten in de verbrande pot en vervolgens goed spoelen.

Ontkalking van kranen en waterleidingen: los 2 tot 5 soeplepels citroenzuur in 1 liter warm water op, boen de bekalkte onderdelen en laat een lange tijd weken. Vervolgens spoelen.

Verwijderen van bezinksel in tassen, thee- en koffiepotten en vazen: giet ½ tot 2 soeplepels in de vuile pot en voeg kokend water toe. Laat 30 minuten inwerken en spoel vervolgens grondig uit.

Reinigen van oppervlaktes in chroom, inox, keramiek en plastic: los 2 tot 5 soeplepels citroenzuur op in 1 liter warm water, boen de oppervlakte met deze oplossing en spoel dan grondig.

Verwijdering van wazen van kalk, cement of plaaster: los 3 tot 6 soeplepels citroenzuur op in 1 liter water, boen met deze oplossing en spoel grondig

Modelleerpasta maken: meng 500 g tarwebloem, 150 g zout, 3 soeplepels citroenzuur, 20 tot 50 g pigment van aarde (geel oker of rood, etc.). Breng ½ liter water aan het koken, meng hem met 5 tot 8 soeplepels tafelolie, giet alles in het voorgaande mengsel, boetseer zorgvuldig.

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Altijd klaar om je verder te helpen

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt