Anders consumeren

Natuurlijke middelen voor het onderhoud van je tuin en terras

Gepubliceerd op 28 June 2024

Een nette en goed onderhouden tuin en terras zijn een bron van trots en plezier. Het gebruik van natuurlijke schoonmaakproducten is een geweldige manier om je buitenruimtes schoon te houden zonder schade te doen aan de natuur. Bij Sebio bieden we een breed scala aan milieuvriendelijke schoonmaakproducten die je kunnen helpen bij het onderhouden van je tuin en terras. In deze blog delen we enkele tips en producten die je kunt gebruiken voor een duurzame schoonmaakroutine.

1. Hoe kan ik op natuurlijke wijze onkruid verwijderen?

Een van de eenvoudigste en meest effectieve natuurlijke onkruidbestrijders is azijn. Azijn is zuur en kan onkruid snel uitdrogen en doden. Vul een spuitfles met witte azijn en spray dit direct op het onkruid. Let op dat je dit middel alleen op de ongewenste planten gebruikt, omdat azijn ook andere planten kan beschadigen.

2. Wat is de beste manier om groene aanslag te verwijderen?

Groene aanslag op je terras of tuinmeubelen kan worden verwijderd met zuiveringszout. Maak een pasta van zuiveringszout en water, en schrob dit met een borstel op de getroffen gebieden. Laat het een paar minuten inwerken en spoel daarna goed af met water.

3. Zijn er natuurlijke middelen om schimmel te verwijderen?

Schimmel en meeldauw kunnen zich gemakkelijk ophopen op tuinmeubelen en stenen oppervlakken. Citroensap is een natuurlijk schimmelverwijderaar dankzij zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

Breng het sap rechtstreeks aan op de schimmelplekken en laat het een paar minuten inwerken voordat je het afveegt met een doek. Voor een kant-en-klare oplossing kun je ook een allesreiniger met citroen gebruiken.

4. Hoe maak ik een milieuvriendelijke insectenspray?

Insecten kunnen soms een probleem zijn in de tuin. Maak je eigen insectenspray met essentiële oliën zoals eucalyptuspepermunt of lavendel. Hier is een eenvoudig recept:

Recept voor essentiële olie insectenspray

Benodigdheden:

  • 500 ml water
  • 20 druppels eucalyptusolie
  • 20 druppels pepermuntolie
  • 20 druppels lavendelolie
  • 1 eetlepel biologische vloeibare zeep

Instructies:

  1. Vul een spuitfles met 500 ml water.
  2. Voeg 20 druppels eucalyptusolie, 20 druppels pepermuntolie en 20 druppels lavendelolie toe.
  3. Voeg 1 eetlepel biologische vloeibare zeep toe om de oliën te helpen mengen.
  4. Schud de fles goed voor elk gebruik.
  5. Spray rondom je tuinmeubelen, planten en andere plekken waar insecten zich ophouden.



5. Wat zijn de voordelen van zwarte zeep?

Zwarte zeep is een veelzijdig en natuurlijk schoonmaakmiddel dat je kunt gebruiken voor verschillende schoonmaakklussen in de tuin. Het is zacht voor het milieu en effectief in het verwijderen van vuil en vet.

Zwarte zeep is milieuvriendelijk, effectief tegen vuil en vet, en zacht voor de huid.


Het onderhouden van je tuin en terras hoeft niet ten koste te gaan van het milieu. Door gebruik te maken van natuurlijke schoonmaakproducten kun je zowel je buitenruimte netjes houden als bijdragen aan de bescherming van de natuur. Bij Sebio vind je een uitgebreide selectie van eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen die perfect zijn voor duurzaam tuinonderhoud.


Met deze tips en producten zorg je ervoor dat je tuin en terras er altijd op hun best uitzien, zonder de natuur te schaden. Happy gardening!

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt