Anders consumeren

Solide shampoo: gek of geniaal?

Gepubliceerd op 25 January 2022

Als je nog niet bent overgestapt op solide shampoo, kan dit artikel je misschien overhalen. Misschien heb je nog niet de juiste vaste shampoo voor jouw haartype gevonden. Of ben je op zoek naar advies over hoe je  de overgang soepel kan laten verlopen. Bij Sebio zijn we ervan overtuigd dat het gebruik van een (goede) shampoo in blok niet alleen beter is voor je haar, lichter voor uw portemonnee maar ook veel milieuvriendelijker. Bye bye plastic flessen!

Solide shampoos

Is solide shampoo een fake goed idee?

Helemaal niet. Je moet alleen maar op de samenstelling letten (sommige merken profiteren van de hype van dit hygiëneproduct om aan greenwashing te doen), de juiste vaste shampoo vinden die bij je haar past en soms... je gezin mee overtuigen om de stap te zetten. Sommige gewoontes zijn echt moeilijk om af te leren...

Het juiste merk van solide shampoo vinden

Bij Sebio vind je verschillende merken die degelijke shampoos aanbieden. Wij hebben ze allemaal getest en goedgekeurd. Deze bedrijven behoren tot onze favorieten omdat ze respect (voor de planeet, voor onze gezondheid) centraal stellen in hun gehele mindset.

1. Lamazuna solide shampoos


De oorspronkelijke missie van het merk Lamazuna was om alle afval uit de badkamer te verwijderen door goed doordachte en duurzame producten te gebruiken, zoals wasbare make-up doekjes, menstruatiecups of de oriculi (héél trendy momenteel en effectief wattenstaafje). Het merk heeft ook een reeks shampoos, tandpasta's en vaste deodorants ontwikkeld die allemaal veganistisch zijn en handgemaakt in Frankrijk.

Lamazuna solide shampoo

2. Vita Verde solide shampoos


We zetten ze in de kijker omdat Vita Verde een klein Belgisch bedrijfje is dat de laatste jaren enorme vooruitgang heeft geboekt: het heeft haar formules verbeterd, haar verpakkingen gemoderniseerd, een Zero Waste gamma ontwikkeld, enz. Wij kennen het Vita Verde team goed en hebben hun solide shampoos in ontwikkeling kunnen testen. Wij zijn fan! Vooral de solide shampoo voor kinderen is een echte topper, die is echt zacht en prikt niet in de ogen.

Vita Verde solide shampoo

3. Secrets de Provence vaste shampoos


De solide producten van Secrets de Provence, ontwikkeld én vervaardigd in Frankrijk, zijn allemaal biologisch gecertificeerd. Ze zijn bedoeld voor reiniging en verzorging en zijn ontwikkeld in een vernieuwende en natuurlijke geest. En dit allemaal in een vrolijke verpakking. Hier bij Sebio hebben heel wat collega's deze als hun topfavoriet uitgekozen.

Maar we hebben op Sebio ook vele andere merken van vaste shampoos waar we helemaal fan van zijn; wedden dat je jouw favoriet hier ook tussen zal vinden. We zetten ze even voor jou op een rijtje:


En nog zoveel meer...

Hoe kan ik mijn gezin overtuigen om over te schakelen op solide shampoo?

Jij bent gemotiveerd maar je partner wilt niet volgen? Je hebt al geïnvesteerd in solide shampoo maar de kinderen mopperen? Er moet maar 1 juiste reden zijn om jouw gezin te overtuigen, hier zijn onze topargumenten:


1. Solide shampoo is zuinig

Een vaste shampoo gaat even lang mee als 2 of zelfs 3 flessen shampoo (afhankelijk van de inhoud). Een snelle berekening om te zien hoeveel je in een jaar bespaart, kan soms al genoeg zijn om te overtuigen.

2. Solide shampoo is doeltreffend

Een goede solide shampoo is een geconcentreerde, gifvrije reinigingsbasis waaraan enkele natuurlijke ingrediënten zijn toegevoegd om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Vloeibare shampoos bevatten soms tot 90% water, dat is veel geld dat je uiteindelijk betaalt voor een flesje water?!

3. Vaste shampoo is milieuvriendelijk

Geen plastic flessen meer die zich opstapelen en meer afval veroorzaken. Geen dubieuze ingrediënten meer die in het ledingwater terechtkomen. Kies een veganistische vaste shampoo, en de cirkel is rond: je kunt voor je haar zorgen met een ultralage impact op onze mooie planeet. Perfect voor een Zero Waste levensstijl.

4. Solide shampoo is handig

Geen bodem van de fles meer die onmogelijk leeg te krijgen is. Bovendien verminder je het aantal vuilnisbakken dat je in een jaar gebruikt! Tegenwoordig zijn er veel oplossingen om je vaste shampoo op een praktische manier op te bergen: kleine opberg- en/of reisdoosjes, ophangsystemen... Als je op reis vertrekt, hoef je niet opnieuw te investeren in zakformaat dat door de beveiliging van de luchthaven mag passeren. Vloeibare beperkingen gelden niet voor vaste shampoos en hun compacte formaat past trouwens overal in.

5. Vaste shampoo is trendy

Als je tieners nog een beetje terughoudend zijn, toon hen dan dat respect voor het milieu ook een trend is die - hopelijk - van blijvende aard is. Stuur ze links naar influencers (Insta, Tik Tok, YouTube,...) die dit type product gebruiken... De kans is groot dat zij het uiteindelijk ook testen.

Laat je niet ontmoedigen. Als je een vaste shampoo hebt gekocht die voor jou niet werkt, gooi hem dan niet weg maar geef hem aan een vriend. Het resultaat hangt altijd af van jouw specifieke haartype. Vergeet ook niet dat het een paar weken kan duren voordat ons haar "gewend" is aan deze nieuwe manier van reinigen. Het haar moet afkicken van alle onnodige siliconenlagen die in industriële shampoos voorkomen. Een goede tip is om af te wisselen door uw oude fles shampoo op te maken.

Het is een klein gebaar met een grote impact. De planeet zal je dankbaar zijn!

Groetjes,

Het Sebio team

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt